Tramhaus @ Zwarte Cross 2023, foto Sabrine Baakman

Slift – Desertfest Antwerpen. Foto, Roy Wolters

Er zijn een hoop goede feestjes dit weekend. Niet alleen is er de Popronde kick-off in Nijmegen en Baroeg Open Air in Rotterdam, maar een van de laatste harde afsluiters van het seizoen is eveneens aanstaande: Misty Fields 2023! Drie dagen lang snoeiharde post-punk, noise en experimentele, grensverleggende alternatieve muziek in Nationaal Park De Groote Peel. Waar? Nou, vlakbij het dorpjes Asten-Heusden, op zo’n 20 minuten rijden van Eindhoven. Maar met bands als Shame, Slift, Preoccupations en Tramhaus op het programma? Potverdorie, dan is het festival toch bijna helemaal uitverkocht en wel! Inderdaad: Enkel een paar losse vrijdag- en zondagtickets zijn nog verkrijgbaar. Het neemt niet weg dat ook wij het blokkenschema erbij pakken om te checken wat we niet willen missen. Bij deze: 10 bands die je, als je een kaartje hebt, zeker moet gaan zien! Weekendtickets zijn weliswaar uitverkocht, maar voor de vrijdag en zondag dagtickets kun je via deze link terecht. 


VRIJDAG 8 SEPTEMBER

DITZ
22:15 – 23:00 @ Het Veld
Genoeg moois op de middag, maar naar de avond van Misty Fields kijken we bij NMTH HQ toch even het meest uit! Case in point: DITZ. Deze Brightonse post-punkmachine zorgde voor rake klappen tijdens Sniester. Ultra vernietigende liveshow gegarandeerd:

 

SHAME
23:00 – 00:00 @ De Mist

Jaar in jaar uit winnen deze post-punkers aan terrein. Het brengt ze morgen naar het hoofdpodium, als een van de afsluiters. Het kan ook niet anders: deze livebeesten weten hoe ze een weergaloze indiepunkfuif moeten bouwen:

SCALPING / SCALER
00:00 – 00:50 @ Het Veld

Yes, dat lees je goed! Slechts een paar dagen geleden maakte Scalping bekend de naam te veranderen in Scaler. Qua sound gaan we er zeker niet op achteruit: nieuwste single LOAM is een opgejaagde, industriële, hevig noisende technobeuker. Dit gaat zonder twijfel de hardste set van de dag worden:


ZATERDAG 9 SEPTEMBER

MARATHON
16:05 – 16:50 @ Het Veld

Een van de livesensaties van afgelopen Popronde! Marathon doet goede zaken, en slaat daarbij geen uithoek, bar, poppodium of festivalterrein over. Post-punk op zijn Amsterdams, meeslepend, euforisch en met precies de juiste dosis venijn om het geheel scherp te houden:

LAMBRINI GIRLS
20:15 – 21:00 @ Het Veld

We moeten het toegeven, Lambrini Girls is ons nog onbekend. Maar na het zien van de onderstaande livesessie, hebben ze onze aandacht te pakken met hun ronkende punk:

SLIFT
21:00 – 21:50 @ De Mist

Ga. Ze. Zien. Dat is zo’n beetje het enige wat we kunnen zeggen over Slift. Met Ummon had deze band al een van de beste platen van 2021 te pakken, maar op Roadburn 2022 werd die nu al legendarische status alleen maar meer bewezen met drie verschillende sets. Voortreffelijke psychedelische stonerrock, uiterst veelzijdig en gelaagd. En heavy as fuck:

SNAPPED ANKLES
21:50 – 22:40 @ Het Bos
Het is synthy, het is post-punky, het is uiterst vet! Snapped Ankles doet zijn ding, en doet het goed:

PREOCCUPATIONS
22:30 – 23:20 @ Het Veld

Venijnig schurende post-punk, bijeengepakt met heerlijk ronkende noise escapades. Lekkere mix tussen gestaag hangen en tot uitbarsting komen:

TRAMHAUS
00:10 – 01:00 @ Het Veld

Jawel, je hebt de naam al overal voorbij zien komen, op elk festival en op elk gitaarvriendelijke muziekplatform. Maar je kan er niet omheen: Tramhaus overtuigt op elk podium. Van uitverkochte Maassilo’s tot sloopfeestjes op Loose Ends, Tramhaus helpt je naar de tering, en zal zonder meer als zaterdagafsluiter zieltjes winnen:


ZONDAG 10 SEPTEMBER
CHALK
20:40 – 21:30

Lekker uitbrakken doe je weliswaar op de zondag, een meer laidback dagje na alle gruizige, vuige punk. Maar als je na drie dagen toch nog een stoot energie voor je bakkes wilt, blijf dan zeker tot het eind hangen voor Chalk. Scherp zagende technopunk met een dreunende industrial twist. Aanradertje:


Misty Fields vindt plaats op 8, 9 en 10 september in Nationaal Park De Groote Peel. Enkel vrijdagtickets en zondagtickets zijn nog verkrijgbaar, respectievelijk 39,50 en 15,- euro via de website. Check tevens het blokkenschema via deze linkDeel dit artikel