Feather & theWhite2016 (1024x683)Fijn duo dat Feather & The White, dat we eigenlijk pas op Popronde 2014 leerden kennen. Gitarist Maarten Intema en drummer-zanger Ron Stoop waren tijdens het Eindfeest in Amsterdam de foyer van Studio/K aan het rocken, en net als The Cannonball Johnsons en The Sensational Second Cousins, deden ze dat met een scheut Amerikaanse roots-muziek. Rauwe, bluesy rock ’n roll, dat is waar deze groep in handelt en het was onmogelijk niet te blijven staan en voet en hoofd op het opzwepende ritme mee te laten tikken.

Anno 2016 lanceren ze een nieuwe single en de hernieuwde kennismaking sorteert vergelijkbare effecten. Ditmaal rollen ze het tapijt uit in een schuur (?) voor een ‘rockconcert’, nu ja vooruit eentje met een scheut groovende blues en garage dan. We logen een beetje in de kop (iets met rijm…), want we denken er niet aan om de keuken van Feather & The White te verlaten voor deze ‘Heat’.

Can’t Stand The Heat betekent de eerste single van het aankomende debuutalbum Like A Million Dollar, dat de heren in februari 2017 willen releasen. Na een stel EP’s besloten ze een langspeler op te nemen en togen daarvoor naar de studio met de juiste naam: de Twang Wolf Analog Recording Studio van Hans Hannemann te Nieuwe Pekela. De plaat is daar praktisch live opgenomen, en wel old school op de taperecorder en zonder computers. Je hoort dus wat je normaal ook ziet: een gitaar, drums en vocalen. Can’t Stand The Heat is nu beschikbaar op (streaming)diensten als Spotify, Deezer en iTunes.

Naar verluidt wordt er hard gewerkt aan een tournee om Like A Million Dollar in alle windhoeken te presenteren. Onder de video zie je welke shows al bevestigd zijn.

Live:
17/12/16: La Pien Noir, Haarlem
14/01/17: Zwarte Ruiter, Den Haag
21/01/17: Bluesroute, Wageningen
17/02/17: Boothill Saloon, Amersfoort
26/02/17: Taverne, Bergen
06/03/17: Rockcafé Taste, Groenlo
12/03/17: Lou’s Bar, Luik (B)
18/03/17: Kelderbar, GroningenDeel dit artikel