Bij Cortonville houden we van exclusieve premières. Vandaag de singlerelease ‘Wired’ van Kid Harlequin. Dit garagerockbandje gooit op een gepolijste manier de beuk erin. De alternatieve rock van dit Amsterdamse/Rotterdamse viertal is industriële in zijn sound. Het debuutalbum ‘Wired’ is vanaf vrijdag 17 april verkrijgbaar en heeft invloeden van het werk van Marilyn Manson, Nine Inch Nails en Placebo; bands waarbij catchy melodieën, verontrustende teksten en strakke gitaarriffs hand in hand gaan.

Grote Prijs Van Nederland
Met de in 2014 uitgebrachte titelloze debuut-EP, verkrijgbaar op iTunes, Spotify en Deezer, speelde de band zich al in de kijker. Zo schreef Tunepitch: “Industrial alternative rock hailing from The Netherlands is rarely as good as this“. Musicmaker: “Je hoort zelden bands die zich aan industriële groove rock wagen en ermee wegkomen. Maar Kid Harlequin, met zanger/gitarist Julien Graute is een fijne uitzondering op de regel.” 

Kid Harlequin behaalde de halve finale van de Grote Prijs Van Nederland 2014 en streek vorig jaar november in Groot-Brittanië neer om daar de trommelvliezen te doen wapperen.

Venijnige vrouwen
Kid Harlequin’s blikvanger is oprichter en zanger/gitarist Julien Graute. Trotse krullenbol en fanatiek kiltdrager. Aan zijn zijde heeft hij een puik drietal staan met twee beeldschone, maar venijnige vrouwen. Ari Jo geselt haar gitaarsnaren als een beul en drumster Sharon Harman, met de mondkap van een ninja, ramt als een geboren rocker. Bassist Bronco Kuijt brengt de boel bij elkaar met zijn blazende partijen.

De band is een samenwerking aangegaan met RVP Records en 285 Bookings. In samenwerking met beide partijen zal Kid Harlequin een zo sfeervol mogelijke show neer zetten.

www.kidharlequin.com
www.facebook.com/KidHarlequin
www.twitter.com/KidHarlequin

Beeld: Remon BerkersDeel dit artikel