DeWolff(est), foto: Christel de Wolff

DeWolff(est), foto: Christel de Wolff

Eurosonic Air… beware! De mannen van DeWolff komen vrijdag (19-1) de tent platspelen en… ze nemen nieuwe muziek mee. Het inmiddels Utrechtse trio kondigde onlangs de nieuwe plaat Thrust aan, die op 4 mei uitkomt via Mascot Records (waar de groep in december tekende) en diezelfde avond gepresenteerd wordt in Paradiso. Nu is ook het eerste geluid van dat zesde studioalbum hier en California Burning is weer om de vettige vingers bij af te likken. Afgaande op die single gaat DeWolff verder op de ingeslagen weg van rauwe psychedelische en Southern rock, een recept dat op laatste plaat Roux-Ga-Roux zo sexy en verslavend vastgelegd was. De band belooft dat Thrust net zo heavy wordt als deze single.

De band is zo goochem om er een disclaimer tegenaan te gooien, altijd handig om misverstanden te voorkomen: “Anders dan de titel doet vermoeden gaat California Burning eigenlijk helemaal niet over bosbranden. Het gaat over het leven in een schreeuwerige wereld waarin de mensen die het hardst schreeuwen altijd krijgen wat ze willen, of dat nu geld, macht of… het presidentschap is.” De video is door Sven Signe Den Hartogh en Edwin van der Sande geschoten tijdens DeWolffest, het uitverkochte feestje dat de band gooide in TivoliVredenburg ter ere van hun 10-jarig bestaan.

DeWolff speelt vrijdag 19 januari vanaf 20.45 op Eurosonic Air (de zevende keer op ESNS al) en is ook op MOMfest (Monsters of Mariaheide) en Paaspop te zien. In mei beginnen ze in Paradiso aan een clubtour en je vindt alle livedata onder de video:

DEWOLFF LIVE:
JAN 19: NL – Groningen, Eurosonic Noorderslag @ Eurosonic Air
JAN 27: NL – Erp, MOM Festival (Monsters of Mariaheide)
MAR 30: NL – Schijndel, Paaspop Festival
MAY 04: NL – Amsterdam, Paradiso – ALBUM RELEASE
MAY 11: NL – Rotterdam, Maassilo
MAY 12: NL – Nijmegen, Doornroosje
MAY 19: NL – Sittard, Volt
MAY 24: NL – Groningen, Oosterpoort
MAY 25: NL – Tilburg, 013
MAY 31: DE – Hamburg, Schanzenzelt (Tentstage)Deel dit artikel