Esben and the Witch op Doomstad #3, foto Rob Sneltjes

Esben and the Witch op Doomstad #3, foto Rob Sneltjes

SOM501-Esben and the Witch-Nowhere-1500x1500px-300dpi-RGB (1024x1024)Doomstad-alumni Esben and the Witch met een nieuwe track, die weer heerlijk onheilspellend uit de speakers rolt. Met een vleugje goth en gloom, zoals we dat van Chelsea Wolfe ook zo goed kennen en waarderen. Dull Gret staat op het aanstaande album, een langspeler waar we zeer naar uitkijken. Season Of Mist brengt die plaat, die Nowhere gedoopt is, op 16 november uit en preorderen kan via deze link. Het artwork is overigens fenomenaal en hiernaast te bewonderen, een afbeelding die sterk herinnert aan een recent optreden van de Noorse band The Shining op een uitstekende rots. Er kwam al eerder een single los van de aanstaande Esben and the Witch-plaat en ook The Unspoiled hoor je (helemaal) onderin dit bericht.

Maar wacht eens, Dull Gret…, waar kennen we dat toch van? Wel van Dulle Griet, de door Pieter Brueghel (de oude) afgebeelde vrije (als in: ongebonden en vrijgevochten) vrouw. De band uit Brighton heeft uiteraard de Engelse verbastering gekozen voor hun ‘ode aan vrouwen die tegen de stroom in durven te gaan’. Waar Brueghel de Vlaamse vrouw schilderde als aanvoerster van een vrouwelijk leger op weg om de hel te plunderen, vertolkt deze song de visie van Esben and the Witch: “Dit is onze oproep om de wapenen op te nemen. Onderschat en beperk ons niet. Verenigd zijn we krachtiger dan je je kunt voorstellen.”

Esben and the Witch gaat ook weer op pad ter promotie, en de tweede Europese tour brengt ze in februari naar de Benelux: Brussel, Utrecht en Nijmegen worden aangedaan. Data onder de streams:


EATW LIVE
02 Feb 19 Brussel (BE) Magasin 4
03 Feb 19 Utrecht (NL) TivoliVredenburg Club Nine
04 Feb 19 Nijmegen (NL) MerleynDeel dit artikel