Lijkschouwer

Lijkschouwer – The Clamour Serpentine

Hoewel Lijkschouwer in 2022 in onze Bruut Nationaal Product playlist belandde, hebben we sindsdien duidelijk geslapen met betrekking tot deze blackened sludge metalband met leden van o.a. Ache, Acid Reflux en Throatstabber. Het Rotterdamse collectief bracht nog het rauwe debuut Lamentations of Cosmic Absurdity uit, maar potverdorie: het is maart en inmiddels hebben we nieuwste EP This Clamour Serpentine van vorige maand helemaal langs ons heen laten gaan. Dus, beter laat dan nooit: met terugwerkende kracht hoor je hieronder die brute release! Aanstaande zondag te zien op Black Earth Festival in ACU overigens, tickets scoor je hier. 

This Clamour Serpentine
En ho eens even! This Clamour Serpentine komt toch even snoeihard binnenzetten! Muzikaal liggen de twee tracks in dezelfde lijn van het debuut. Vooral muzikaal valt er niks te klagen met die dynamische, afwisselende en speelse sound. Maar met het aantrekken van J.B. van der Wal (o.a. Dool en Ûngrûn) klinkt het allemaal nog een stapje vettiger en apocalyptischer. Het tien minuten durende titelnummer zegt eigenlijk alles al: puntig gitaarwerk, blastbeats die slecht voor de bloeddruk zijn en vocalen die door merg en been snijden. Maar Lijkschouwer is meer, daar halverwege een atmosferische, introspectieve passage wordt ingezet. Beeldschoon!

Jaundiced Curse
Jaundiced Curse laat eveneens die krachtige songwriting horen. Het is duidelijk dat we met ervaren muzikanten te maken hebben, die hun spel en creativiteit eerder ontwikkelden in bands als Acid Reflux, Throatstabber en Ache. Want ook Jaundiced Curse weet met welgemikte grooves en atmosferische uitspattingen de niet aflatende intensiteit af te wisselen. Erg fraai gedaan! Lijkschouwer modderfokker. Deze zondag zie je de band op Black Earth Festival in ACU,  Tickets kosten 12eu via deze link, maar weekendtickets inclusief de afterparty en de show in zowel ACU als dB’s scoor je hier. De nieuwe EP hoor je alvast via Bandcamp en Spotify hieronder:Deel dit artikel