We blijven maar strooien met de primeurs vandaag, want naast de nieuwe video van Charlie & the lesbians hebben we ook nog eens een exclusieve première van CooCoo te pakken! Eerder schopte het drietal het tot Video van de Week evenals ons Bruut Nationaal Product met Listen, Sharon, maar nu is daar de EP How Did We Get This Far? Dit vers afgebakken stuk muziek heeft een titel die bijna een dubbele betekenis heeft. Want naast een maatschappijkritische insteek verwijst het ook een beetje naar een wel heel erg succesvolle crowdfundingcampagne. Als jong trio 5000 euro ophalen via Voordekunst is namelijk geen kattenpis, en daarmee konden de Haagse punkrockers Studio RAIKO induiken voor de opnames. Wat eruit is gekomen is old school punkrock, recht voor zijn raap, in your face en een dag eerder te horen bij ons!  

Met zoveel soorten punk is het toch maar de vraag wat je krijgt. Genoeg bands die rauwheid schuwen en een mierzoete kant op gaan. CooCoo schopt tegen die conventies. How Did We Get This Far? is gewoon punk recht uit het hart, met een maatschappijkritisch karakter en een hoop attitude. Zo worden tracks als Audioslave en Listen Sharon lekker uptempo gebracht, dankzij scherp gitaarwerk en vlotte drumritmes. Afsluiter God (B)less America trekt het dan weer breder tekstueel, met een aanklacht tegen het vernietigende kapitalisme van Amerika, waar de huur alsmaar stijgt en het minimumloon amper verandert. Kortom, een heerlijke EP om je huis mee te verbouwen! Je hoort hem als eerste via Youtube, als playlist, beginnend met Audioslave hieronder. Liever een directe link naar alle tracks? Klik dan hier.

De EP How Did We Get This Far? is vanaf morgen te streamen via Spotify, Apple Music en Deezer. Blijf op de hoogte van CooCoo via Facebook en Instagram, en check hun vorige singles hieronder uit via Spotify.

 Deel dit artikel