En uit het niets is daar ineens C.C.’S FECES, een internationaal project met leden van Daisy Daisy, Pizza Knife en Archie And The Bunkers. De interesse was meteen gewekt, want Utrechtse helden Pizza Knife en Daisy Daisy staan garant voor een goed potje garagepunk, terwijl het Amerikaanse orgelpunkduo Archie And The Bunkers furore maakten met hun magistrale liveshows. Je kunt bijna spreken van een supergroep, en dan ook eentje die vandaag direct en zonder pardon hun eerste album en videoclip dropt. Het resultaat? Bi-Polair, een giftig new wave/postpunk/americana en garage werkstuk dat klinkt alsof het schoppend en schreeuwend in de blender is gegooid met het idee een sonische Frankensteincreatie te maken. Het album heeft artwork van opperbaas Bob Mollema (die ook de fantastische Doomstad posters ontwerpt) en komt uit op cassette via Waaghals Records en het Belgische Belly Button Records. En die ep + video stream je vandaag ook nog eens via ons! 

Video: The Laundry Song
”C.C. decided to release a full album 17/06/2020
You were not waiting for this, the same goes for the videoclip.”

We beginnen maar meteen met de eerste videoclip van C.C. ‘S FECES, opgenomen in Rotterdam en in elkaar gemonteerd door Debby Faber. The Laundry Song grijpt qua sound terug naar de punky new wave uit de jaren 80, met op visueel vlak een eveneens oldschool vibe. De video toont ons een meet-cute, waarbij twee punkers elkaar ontmoeten in de wasserette en vervolgens hun fetisj voor schone kleren en wasmachines delen. Of zoiets, denken we? Amusant is de video sowieso, bijgestaan door een te gekke track in The Laundry Song:

Garagepunk deluxe met Bi-Polair
The Laundry Song is natuurlijk maar een voorproefje voor het echte werk, want het toepasselijk getitelde Bi-Polair is waar het helemaal om draait, en waar de diverse invloeden van Archie And The Bunkers, Pizza Knife en Daisy Daisy samenkomen. Opgenomen in Tivoli Oudegracht en gemixt en gemastered door `dirty`Mike Bink, blinkt het album uit in een verscheidenheid die je niet bij elke punkband tegenkomt. Of het nu om venijnige garagepunk gaat bij de tracks Lucid Dreams of Paralyzed, de orgel/krautrock van Straight of zelfs de verrassende mix tussen americana en postpunk in Fire Me Up. Bi-Polair klinkt als een werkstuk gemaakt zonder voorbedachte route, die daardoor juist aan charme inwint.

De hele gloednieuwe ep Bi-Polair beluister je exclusief hieronder op Spotify, maar is eveneens verkrijgbaar op cassette via Waaghals Records en Belly Button Records. Blijf op de hoogte van C.C.’S FECES via Bandcamp, Facebook en Instagram.Deel dit artikel