The Mighty BreaksWe leerden de jongens kennen in de aanloop naar Popronde 2015, waar ze vervolgens met NMTH-vlag en wimpel slaagden: The Might Breaks, destijds nog ‘gewoon’ The Breaks geheten. Een goed stel, vier (inmiddels zes) Haagse/Voorschotense gastjes die aanvankelijk met psychedelica en beat in de weer waren en gaandeweg meer de garagepop-kant op zijn gegaan, maar nog altijd die psych-vibe weten vast te houden. En die met Raven Aartsen (Mozes and the Firstborn) de studio in doken en vorig jaar al veelbelovend nieuw werk presenteerden.

Dit jaar kwamen ze met een nieuwe worp, vier nummers gevat op een EP die al even op Spotify staat en nu ook via je YouTube te vinden is (en bijvoorbeeld via Bandcamp te bestellen). De The Mighty Breaks EP heeft ook wel een prettig Brits, Arctic Monkeys- meets Rolling Stones-rock ’n roll-sausje. Onze favoriet Teen Pregnancies is uiteraard toegevoegd aan de NMTH Hardhitters-playlist.

Lekker ja, maar wat is de reden dat we je daar nu op wijzen? Dat zijn er meerdere, allereerst moet je die EP natuurlijk gewoon luisteren. Daarnaast is er ook nog net een video los voor het psychende Too Young (geschoten bij de EP-release in V11, Rotterdam), die je onderaan checkt. En dan zijn er ook nog verse tourdata. Zo gaat The Mighty Breaks in oktober en november een Italiaans tourtje doen, op zoek naar de mediterrane vertaling van Too Young, Teen Pregancies en Monster Energy no doubt. Voor het zover is gaan ze hier in den lande nog wat spelen, te beginnen deze zaterdag (30-9) in Cayen, Enkhuizen. 13 oktober staat So What in Gouda op het menu (samen met Sloopkogel) en de volgende dag (14-10) spelen ze met The Beavers in Faktum 51, Groningen.Deel dit artikel