De Japanse post-hardcoreband Envy maakt zich op voor de release van het alweer zevende album. The Fallen Crimson is het eerste studio-album in vijf jaar van de veteranen en komt op 7 februari uit via Pelagic Records (pre-order ‘m vast via deze link). Voor deze plaat is de iconische band weer verenigd met de even afgedwaalde zanger Tetsuya Fukagawa. Daarmee kwam een einde aan een periode van persoonlijke en creatieve meningsverschillen en de eerste line-upwisselingen in 28 jaar samenspel. Check het geslaagde albumartwork hiernaast. 

Envy is een van de meest invloedrijke post-rock/-hardcoregroepen, zeker in Azië, en speelde door de jaren heen samen met onder meer Mogwai, Explosions In The Sky, Isis, Converge en Deafheaven. Ook namen ze splits op met Thursday, Jesu en This Machine Kills. Op de nieuwe plaat laten ze zich van hun meest dynamische en progressieve kant zien.

Voordat het zover is met de albumrelease heeft de iconische Japanse groep een video voor je van de tamelijke weergaloze single A Faint New World. Begin december lieten ze ook al een clip voor A Step In The Morning Glow (zie onderaan) los. Die track schakelt eveneens zeer fraai tussen etherische post-rock en de brutere erupties die de post-hardcore van de groep kenmerken. De strot van Fukagawa klinkt alsof hij al sinds de start in 1992 zijn stembanden bewerkt met schuurpapier en de dromerige uitgesponnen passages voeren je onvermijdelijk diep mee in de wereld van Envy. Het hopen is op een nieuwe Europese tournee.

De nieuwe video, geregisseerd door vriend Osami Yabuta:
Deel dit artikel