GOAT

GOAT

Goed feest vorig jaar in de Effenaar, zeker op de tweede festivaldag, en dus keert Eindhoven Psych Lab terug in 2016. Voor de derde editie zijn GOAT en Föllakzoid als hoofdacts gestrikt. Eindhoven Psych Lab 2016 vindt plaats op vrijdag 10 en zaterdag 11 juni in de op een steenworp van Eindhoven CS gesitueerde Effenaar.

Eindhoven Psych Lab wil zich richten op psychedelica, garage en experimenten. En met de Zweedse funk-Afrobeat-psych extravaganza van GOAT en de Chileense Kraut-tranceformatie Föllakzoid zijn meteen twee uitersten van het spectrum gepakt. Ook live: de uitzinnige, haast carnavaleske show met danseressen uit Noord-Zweden tegen de ingetogen en zeer geconcentreerd Krautende Chilenen (check de LGW-sessie onderaan). Luister de laatste albums en je snapt waarom ze headlinen:


Ook goed nieuws is de terugkeer van lokale Kraut- en spacerockers Radar Men From The Moon, die op de tweede editie als curator veel indruk maakten met een speciale set met het bevriende Britse The Cosmic Dead. Wegens succes verlengd dat abonnement dus. De Eindhovense formatie (tevens medeorganisator) daagt ditmaal het Britse experimentele collectief GNOD uit om in de studio en op het podium de samenwerking aan te gaan. Tof. Minstens zo tof: RMFTM presenteert ook hun nieuwe album ‘Subversive II’ met een eigen show.

Er zijn nog veel meer namen bevestigd. Ook het Rotterdamse post-punkfenomeen Rats on Rafts komt, evenals de Twentse psychformatie PAUW die vorig jaar nog wegens ziekte verstek moest laten gaan. Verder zien we onder meer de weirdness van Forever Pavot, de Franse clipmaker en multi-instrumentalist Emile Sornin die psychedelische pop met garage mixt en al op de Oscillations tour hier overtuigde. Evenals de erg goede Deense psych-Krauters van Papir, wiens show op Roadburn 2014 nog voor de geest staat en hieronder te beluisteren is. En wat te denken van White Hills, de ervaren post-punkende psych-stoners die ook Roadburn en Incubate al aandeden?

Hele line-up en meer details onder de video:

image002Veel meer namen volgen snel, zo belooft de organisatie. De line-up nu:
GOAT / Föllakzoid
Hills / Orchestra Of Spheres / White Hills
The Oscillation / Radar Men From The Moon / GNOD / Forever Pavot / Papir / Throw Down Bones / 10.000 Russos / Useless Eaters / Josefin Öhrn + The Liberation / PAUW / Rats On Rafts / RMFTM meets GNOD: Temple Ov BBV (Audio Test 005.epl16)

Tickets:
De voorverkoop is nu (woensdag 16.00 uur) begonnen. De early bird tickets (€ 60,-) waren na 3,5 uur op en de reguliere ticketverkoop is begonnen: € 70,- voor twee dagen. Dagtickets volgen later.

Meer info:
Website
FacebookDeel dit artikel