EGO DREAMS op Popronde Utrecht, foto Roy Wolters

EGO DREAMS op Popronde Utrecht, foto Roy Wolters

Ego Dreams-COMA-EPZo, vers en ongenadig van de pers! Hier is de nieuwe EP van EGO DREAMS. De Amersfoortse garagepunkers hebben de Coma EP ingeblikt en vandaag op Spotify geslingerd. In 2015 maakten we kennis met het opgefokte trio middels de Tired EP, waarna ze in 2016 een stoet NMTH x Popronde-podia van de nodige lawaaiexplosies voorzagen. Ook lieten ze met Nosebleeds een hele beste single met bloederige video los. Nu is er dus de Coma EP, waarmee de mannen niet direct meer ingedut klinken.

Wel is er wat beter en vooral langer nagedacht over het materiaal. Waar voorheen het motto ‘als het langer duurt dan een half uur om een track te schrijven, is het niks’ gold, nam EGO DREAMS nu wat meer tijd. En ze namen Utrechter Robin ‘Robbing Banks’ van Saaze in de arm en maakten gebruik van zijn studio (en gast-vocalen op ‘Let It Go’). “Daar konden we veel experimenteren met sound. Daarnaast zijn we door de vele liveshows ook een stuk beter geworden. In alles.” En dat hoor je, serieus. Was de Tired EP meer één blast (ook in één dag opgenomen en gemixt), daar klinkt de opvolger wat dynamischer en veelzijdiger binnen het garagepunk-genre. De EP is gemasterd door Sonik Son.

Niet alles is opeens anders, er zijn geen knievallen voor radiovriendelijkheid gedaan, maar de nummers blijven wel keurig onder de 2 minuten. “EGO DREAMS is voor ons alle drie nog steeds de plek om alles eruit te gooien. Onze problemen met geld, vrouwen en drugs verwerken we in aggressieve, opgefokte popliedjes,” vertelt frontman Joris Postulart.

Met de EP op zak wil het trio weer op oorlogspad en die strooptockt begint vanavond al! In ACU Utrecht staat EGO DREAMS op het podium met Surf Aid-Kit en Mademoiselle in het kader van de eerste editie van The Bakery Invites (13 april is de terugwedstrijd in OT301).Deel dit artikel