The Naked Sweat Drips, foto Marcel Krijgsman

Nog even een laatste show meepakken voor het einde van het jaar? Man, dan is het voor iedereen die in of vlakbij Nijmegen woont bijzonder goed toeven, want niet alleen vindt er op zondag 22 december de allereerste bandavond in café Doornroosje plaats, met uitsluitend Nijmeegse bands in de vorm The Naked Sweat Drips, Mt. Echo en Palermo maar ook nog eens in de middag drie akoestische benefietshows van punkrockers Ink Bomb! Eerstgenoemde is een perfecte muzikale vuurdoop voor het intieme café van Doornroosje, terwijl Ink Bomb geld ophaalt voor Brigada De Alter, de brandweerbrigade die bosbranden in de Amazone bestrijdt. 

Ink Bomb in-store tour voor het goede doel!
Die zondag begint al meteen goed, want elk jaar rond deze tijd doen de punkrockers van Ink Bomb, die dit jaar nog het album Fiction uitbrachten, een gratis  tournee door Nijmegen, dit jaar langs drie plekken. Om 13:15 uur in De Mariënburg, om 14:30 in platenzaak Waaghals Records en om 16:00 in stripwinkel Senor Hernandez, waar ze akoestische versies van hun nummers spelen. Hiermee halen ze donaties op voor Brigada de Alter, de vrijwillige brandweerbrigade die zich inzet voor het bestrijden van bosbranden in de Amazone. Ook neemt Ink Bomb jaarlijks een speciale cover op, met woensdag 18 december de release van Bad Religion-cover Cease, waarvan de opbrengsten van de single eveneens naar Brigada de Alter gaan. Voor meer info check je het Facebook-evenement.

Heavy concertprimeur voor café Doornroosje met The Naked Sweat Drips, Mt. Echo en Palermo
Voor The Naked Sweat Drips is het alvast een bijzondere afsluiting van het jaar, na een tourcyclus voor het nieuwe album Pain In Healing, resulterend in een intieme thuiswedstrijd te Doornroosje. Het is ook meteen een vuurdoop voor het poppodium, waarbij voor het eerst gebruik wordt gemaakt van het Doornroosje café! Heavy postrockers Mt. Echo kennen we van het recente album Cirrus, een aangenaam slepende rockplaat met een tragisch, zwaar tintje. Nieuw in het circuit is Palermo, een indierockband bestaande uit leden van Taxidermist, en opent de avond met hun allereerste optreden. Ook zij staan garant voor een ruwe maar melancholische sound. Tickets voor deze primeur zijn 11,00 euro, en meer informatie lees je via de website van Doornroosje of via het Facebook-evenement!Deel dit artikel