Ja hoor! De eerstvolgende Doomstad-editie met A.A. Williams en Ismena op 17 mei is nog niet eens geweest (tickets hier), maar we kunnen al de nieuwe aankondigen! Woensdag 14 juni denderen Primitive Man, FVNERALS en Leechfeast richting de Do(o)mstad voor een heftige avond sludge en doom. En pssst…het is ook nog eens een exclusieve NLse show van Primitive Man. Meer info hieronder, maar tickets zijn alvast te scoren via EKKO.nl voor 17eu per stuk.

Primitive Man
Ja, dat lees je goed, een exclusieve show van Primitive Man! Het trio uit Denver sloopte al het hoofdpodium van Roadburn vorig jaar, maar ook op plaat weet Primitive Man al even verpletterend en overdonderend bruut uit de hoek te komen. Tevens zorgde het voor een dikke collaboratie met Full of Hell die afgelopen maart uitkwam. Een luisterbeurt van Suffocating Hallucination en je weet genoeg: dit wordt een heftige!

FVNERALS
Nog zo’n band die we erg graag op Doomstad zien: FVNERALS! Aan de schaduwranden van post-rock, drone en ambient voelt voorprogramma FVNERALS zich het meest thuis. Het in Brighton gevormde, in Leipzig gevestigde duo maakt slepende, duistere muziek waarin soms plots een sprankje licht doorbreekt. Afgelopen februari verscheen hun langverwachte derde plaat Let the Earth be Silent, waarop FVNERALS eens te meer imponeert met grootse en gelaagde composities op de leest van Emma Ruth Rundle, BIG|BRAVE en Lingua Ignota. Niet te missen:

Leechfeast
Een Doomstad is niet compleet zonder een dikke Nederlandse band op de bill. En die plek vult Leechfeast in, want hoewel de sludgemachine weliswaar van oorsprong uit Slovenië komt, huist het merendeel van dit vijftal al enkele jaren in Nijmegen. Het is dan ook toepasselijk de band op deze Doomstad editie te hebben, want het zal een brute opener worden. Luistertip is dan ook nieuwste single Bells of Fire hieronder. Doomstad met Primitive Man, FVNRALS en Leechfeast vindt op woensdag 14 juni plaats in EKKO, tickets zijn 17eu en te scoren via de EKKO website.Deel dit artikel