GGGOLDDD op Roadburn 2022, foto Roy Wolters

Helaas: Alweer een update over onlangs al verplaatste Doomstad-editie met GGGOLDDD. De Rotterdamse groep heeft in verband met de gezondheidssituatie van gitarist Thomas Sciarone besloten voorlopig alle concerten af te gelasten. We wensen Thomas alle sterkte met zijn herstel. Je kunt hier de volledige verklaring van de band lezen. Kaartkopers krijgen een mail van EKKO met meer info. 


Een nieuw jaar op komst betekent ook weer dat we alvast iets hebben om naar uit te kijken. Jawel, een nieuwe editie van Doomstad, gepresenteerd door EKKO, TiVre en NMTH! Op dinsdag 29 oktober keert GGGOLDDD terug naar EKKO, en ze nemen de Utrechtse post-metalsensatie Ontaard met zich mee. Tickets voor Doomstad op 29 oktober kosten 21eu en scoor je via EKKO.nl! 

GGGOLDDD
GGGOLDDD is nu al zo lang een grensverleggende band in Nederland, dat een terugkeer naar Doomstad onvermijdelijk zou zijn. In 2019 stonden ze er nog als GOLD, maar sinds het beklemmende maar ijzersterke This Shame Should Not Be Mine horen we een band die op indrukwekkende wijze met duistere electro experimenteert. Nieuwste EP PTSD trekt die lijn op gewaagde wijze verder, met naast verse tracks ook enkele herbewerkingen van oude nummers. Kortom, het is ontzettend spannend deze band weer eens in Utrecht te zien, in een totaal andere incarnatie:

ONTAARD
Ontaard is na de verschroeiende EP I Am But My Flesh geen onbekende meer in de Utrechtse scene. Sterker nog, de post-metal formatie begint ook in de rest van het land aan terrein te winnen, met uiterst positief ontvangen liveshows als gevolg. Doomstad wordt het EKKO-debuut van een band die grootse plannen heeft in 2024. Een viertal met een verhaal en een meeslepende sound, zowel aangrijpend als loeizwaar. Dit wil je niet missen:


EKKO x TiVre x NMTH Presents: Doomstad met GGGOLDDD en Ontaard vindt plaats op dinsdag 29 oktober. Tickets kosten 21eu en zijn te bestellen via EKKO.nl.Deel dit artikel