Bijzonder goed nieuws, want een van onze favoriete artiesten is zojuist bevestigd voor Doomstad. Op woensdag 17 mei komt de Britse muzikante A.A. Williams naar EKKO, Utrecht. Williams is een meesteres van de dark-folk, een songwriter die haar gotische songs verrijkt met post-rock en ambient-sferen. De Utrechtse dark-folk/rockgroep Ismena verzorgt het voorprogramma en je vindt via deze link alvast meer informatie en de kaartverkoop.

A.A. Williams brak door op Roadburn. Ze speelde zelfs haar allereerste liveshow op de 2019-editie van het Tilburgse festival, een boeking die veel opzien baarde aangezien ze op dat moment nog geen nummer uitgebracht had. Toen ze in april 2019 betoverde in de Hall Of Fame, waren de eerste songs wel uit: twee prachtige samenwerkingen ter gelegenheid van de 20e verjaardag van de Japanse post-rocktitanen MONO. Williams tekende bij fijnproeverslabel Bella Union en bracht daar in juli 2020 het indrukwekkende debuutalbum ‘Forever Blue’ uit.

Middenin de pandemie plakte de Britse de nodige pleisters met een serie fraaie covers van Pixies, Nick Cave en The Cure tot Radiohead en Smashing Pumpkins, gevat op ‘Songs From Isolation’. De 2021 EP ‘arco’, met slechts strijkers en vocalen in verder uitgeklede versies van de songs van haar debuut-EP, bevestigde haar artistieke groei en ze hield die lijn en productiviteit vast: eind 2022 lag haar tweede en laatste album er alweer. De meeslepende herfstplaat ‘As The Moon Rests’ haalde vele jaarlijsten. Prijsnummer ‘Evaporate’ is exemplarisch voor het hoge melancholische niveau. We zijn dan ook zeer content dat A. A. Williams haar Europese tournee aftrapt op Doomstad.

Doomstad XII, woensdag 17 mei met A.A. Williams en Ismena in EKKO, Utrecht.

Deel dit artikel