Man, de achtste editie a.s. vrijdag is nog niet geweest, maar we kunnen vandaag al uiterst vet nieuws aankondigen! Jawel, op zaterdag 7 mei gaan we vrolijk verder met alweer de negende editie van Doomstad. Als vanouds in de EKKO, zonder stoelen. anderhalve meter of andere maatregelen! Dit keer met terugwerkende kracht Pothamus op de affiche (die Doomstad #8 helaas niet kon), plus twee bazen van eigen bodem: Throwing Bricks en Farer. En dat op een mooie zaterdag, over anderhalve maand al! Verwennerij dit voor maar 14euro via deze link. Verdere info hieronder…

Pothamus
Helaas kwam de nieuwe datum van achtste Doomstadeditie niet uit voor Pothamus, maar tot onze vreugde komen deze Belgische bazen met terugwerkende kracht de negende editie onveilig maken! Wie ze op Soulcrusher zag weet dat je met Pothamus een sonische sloophamer van jewelste in huis haalt. Zo ook op debuutplaat Raya, een uiterst smerige, ritualistische mengeling tussen post-rock, metal en sludge. Beukwerk op z’n Belgisch dus, we kunnen niet wachten!

Farer
Over sloophamers gesproken: het Groningse Farer kan er ook wat van! Eerst nog begonnen onder de naam Menhir, kwam met de naamswijziging naar Farer ook een stijlverandering. En die hoor je terug op het verpletterende debuut Monad uit 2020. Knetterende blackened doom met noise-invloeden, gegoten in transcendentale epossen van heb ik jou daar! En niet alleen op plaat komt dat uit de verf. De weinige keren dat de heren konden spelen (waaronder Eurosonic Noorderslag 2020) zorgden steevast voor een doeltreffende en intense live ervaring. Twee jaar later smaakt dat dus zeker naar meer!

Throwing Bricks
Een band rechtstreeks uit de Do(o)mstad kan natuurlijk niet uitblijven! En wat dat betreft hebben we meteen een van de meest sensationele sludge metalbands van eigen bodem te pakken. We horen niet vaak zo’n allesomvattende bandnaam als Throwing Bricks, maar een luisterbeurt van het debuut What Will Be Lost en je weet het. Allesverzengende metal, met invloeden uit de sludge, post-metal, hardcore en screamo, vol overgave en emotie gebracht. Een sound die live dan ook uitermate goed tot zijn recht komt! Een nieuwe plaat komt eraan, dus maak op 7 mei alvast kennis met deze sympathieke Utrechters.

Doomstad #9 vindt plaats op zaterdag 7 mei in EKKO, Utrecht. Tickets zijn 14eu inclusief servicekosten, en verkrijgbaar via deze link. Deuren open om 19:30, aanvang om 20:00. Deel dit artikel