Man, de vorige editie van Doomstad lijkt bijna iets uit een ander leven! Bijna twee jaar geleden zagen we STAKE nog een vakkundige sloopsessie houden in EKKO, maar we weten allemaal wat erna gebeurde. Even keken we nog uit naar een zevende editie met Burial Hex, Laster en Mai Mai Mai, maar daar kwam al gauw een streep doorheen in maart 2020. Magistraal goed nieuws echter, want Doomstad gaat door en slaat keihard terug met een wel hele gave package! Jawel, nummertje 8 zal dankzij de versoepelingen zowaar plaatsvinden op 27 november, met dit keer een verpletterende trio bands uit Nederland en België, namelijk de post-sludgemaestro’s van Pothamus, black metalbazen Alkerdeel en straight outta Utrecht de avantgarde metalsensatie Grey Aura! Man man man, wat hebben we hier ongelofelijk veel zin in…

Ondanks de ellende van het afgelopen jaar, heeft Doomstad dus niet stil gezeten. Sterker nog, er is door EKKO en Johan van Hattum (Terzij de Horde) keihard gewerkt om eindelijk weer een Doomstad editie op te zetten. En die tijd is nu! We zijn dan ook ontzettend verheugd dat zowel Alkerdeel als Pothamus vanuit het rustieke België naar de Do(o)mstad komen! Voeg daar ook nog eens Grey Aura bij, die met laatste plaat Zwart Vierkant erg veel indruk heeft gemaakt, en je hebt een pakket bands die garant staan voor een overdonderende geluidsmuur in het altijd gezellige EKKO! Tickets voor zaterdag 27 november zijn verkrijgbaar via EKKO en kosten 13 euro, exclusief 1 euro servicekosten.

ALKERDEEL
Een uitermate heerlijke toevoeging is Alkerdeel! Met een ronkende kruisbestuiving van sludge, doom en black metal verblijdt het Vlaamse Alkerdeel al en aantal jaar onze oren, maar laatste plaat Slonk voelt helemaal als de ultieme culminatie van hun sound. Een rauwe plaat die vol snedige black metal staat, waar elke wending je aandacht behoudt. Een geheel eigen gezicht dus, zo zien we het graag op Doomstad:

POTHAMUS
Ook Pothamus is een band die sinds de pandemie geen onbekende meer is voor ons. Erg veel pech hadden de heren wel, gezien hun verpletterende plaat Raya nog in de eerste maanden van de pandemie uitkwam, wat leidde tot een tragisch gebrek aan shows. Maar Raya is er een die nog steeds blijft rondpeuren in ons hoofd! Een sludgy post-metal kraker die het verdient om live volledig gehoord te worden. Heel veel zin in dus:

GREY AURA
Het mag gezegd worden: Grey Aura is een van de meest eigenzinnige en bijzondere Nederlandse black metalacts van het moment! En dat in een land dat al vele bijzondere zwartmetalen kruisbestuivingen heeft voortgebracht. Case in point: tweede langspeler Zwart Vierkant is namelijk een uniek sonisch kunstwerk, een conceptplaat die continu weet te spelen met je verwachtingen en je steevast op het verkeerde been zet. Doe daar ook nog eens een sfeervolle podiumpresentatie bij en je zit gebeiteld. Grey Aura klinkt als geen ander, maar het is razend spannend en eigenzinnig:Deel dit artikel