DOOL op Doomstad #1, foto Rob Sneltjes

DOOL op Doomstad #1, foto Rob Sneltjes

Bam: DOOL heeft zich in een veld van liefst 145 mededingers weten te onderscheiden en is door Buma ROCKS! geselecteerd voor het showcasefestival tijdens FortaRock In The City. Dat betekent dat de Rotterdamse band zaterdag 27 mei op het podium staat van het metalfestival in Doornroosje in Nijmegen. Buma ROCKS! is dit jaar namelijk gekoppeld aan FortaRock In The City, dat zich in het Nijmeegse podium afspeelt aangezien het grote festival ditmaal geen doorgang vindt in het Gofferpark.

Nadat vorig jaar de Haarlemse metalband Hibakusha zich met een demo in de kijker speelde van Buma ROCKS!, en vervolgens vele vruchten plukte, zijn we zeer content dat de eer nu DOOL ten beurt valt. We zijn er namelijk van overtuigd, dat de Rotterdamse rockers zo’n beetje de beste kaarten in de hand hebben om dit helemaal waar te maken, om alle kansen van deze showcase ten volle te benutten. Dat is natuurlijk ook niet zo gek, zeggen we eerlijk. Nadat DOOL eerst ons Cul de Sac-podium omverblies als Roadburn Introduces act van 2016 (waar de groep onder meer de platendeal met het Duitse Prophecy Recordings verdiende), lieten ze vorige maand in EKKO zien dat het allemaal nog beter kan met een meer dan imponerende set op de eerste DOOMSTAD-avond.

Album Here Now, There Then
Tegelijkertijd brachten ze bovendien het album Here Now, There Then uit, een debuutplaat als een achtklapper van gloedvolle, diep-emotionele dark-rock en meer. Als je na het horen van de hele trip van Vantablack tot She Goat niet overtuigd bent, dan mag je de hoop echt opgeven (en hopen dat er morgen een coalitie uitrolt, die niet al te afwijzend tegenover stervensbegeleiding staat).

DOOL doet het sowieso meer dan prima. De band is de lof van de eerdere shows en het album aan het verzilveren op een clubtour (vrijdag laatste show met Ggu;ll in 013) en de ene na de andere festivalboeking komt binnen: Paaspop, Parkpop, Zwarte Cross, Baroeg Open Air, Eindhoven Metal Meeting en Metal Days in het Sloveense Tolmin. En nu Buma ROCKS! dus, ‘the international conference and showcase festival for loud music’. DOOL is uit al die 145 aanmeldingen als eerste geselecteerd. De komende weken maakt de showcasecommissie nog twee acts bekend. En dan is The Charm The Fury door Buma ROCKS! ook al aangekondigd.

Enne, is er nog meer dan?
Jazeker wel, want op FortaRock In The City spelen natuurlijk nog veel meer acts. Zoals: Decapitated, Periphery, The Contortionist en Destrage. En dan is er ook nog een afterparty en The Wheel Of Steel Rock Quiz door Goe Vur In Den Otto. Dit hardrockende en van Studio Brussel en diverse festivals bekende dj-duo (Jan Vermeerbergen en Pieter-Jan Symons) geeft niet alleen de afterparty van FortaRock In The City een passend muzikaal cachet. Overdag presenteren zij de Wheel Of Steel Rock Quiz in het Doornroosje-café. D.

Buma ROCKS! @ FortaRock In The City
Zaterdag 27 mei
14.00 – 00.30 uur
Doornroosje, Nijmegen.
Met o.a. matchmakingsessies, uitreiking Buma ROCKS! Export Award, The Wheel Of Steel Rock Quiz en optredens van DOOL, The Charm The Fury, Decapitated, Periphery, The Contortionist, Destrage.

De kaartverkoop voor FortaRock In The City inclusief Buma ROCKS! is gestart via www.doornroosje.nl.Deel dit artikel