DOOLWe moeten bekennen dat we wat ongeduldig werden: Na single Oweynagat kwam er niks meer los van DOOL en dat terwijl de plaat toch al even in de steigers stond, zo vertelde frontvrouw Ryanne van Dorst aan NMTH. Bovendien smaakten de liveshows, zeker die vurige showcase op ons Roadburn-podium, en de previews uit haar computer naar zoveel meer. Maar geen nood; er is witte rook uit Rotterdam, afkomstig van een in Duitsland aangestoken vuurtje. DOOL tekent bij het Duitse Prophecy Productions, alwaar de debuutplaat in januari 2017 uit gaat komen.

Nog een half jaar geduld dus en dat ligt de eerste langspeler van de Rotterdamse ‘dark rockband’ er. Prophecy Productions is de ‘red hot live performance’ op de jongste editie van Roadburn Festival in Cul de Sac ook opgevallen, waarmee de waarde van een showcase op de juiste plaats maar weer eens aangetoond is. “The group exceeded expectations as the respected fest’s 2016 ‘Roadburn Introduces…’ artist”, schrijft het label.

Direct resultaat van de deal is dat Prophecy die sterke eerste single op cd en vinyl gaat uitbrengen in september. Het debuutalbum volgt dan in januari 2017. Meer goed nieuws van DOOL: eerder deze week legde Into The Void de Rotterdammers vast voor een show eind oktober op het Leeuwarder festival voor stoner, doom en sludge.

Check ook:
– De uitgebreide NMTH-repo met DOOL in Rotterdam
– Het videoverslag van Roadburn met onder meer DOOL hieronder
Deel dit artikel