Dooie Mus

Het is weer donderdagavond en een mooi moment voor een new music round-up, voordat we de vrijdag ingaan. Met dit keer twee nieuwe video’s afkomstig van Rotterdamse hardrockers Order of the Emperor en brute death metal Belgen Fractured Insanity, maar ook een exclusieve singleprimeur van het Haarlemse screamo project Dooie Mus. Perfect voer om even een momentje mee te pakken met de speakers op hoog volume. We starten als eerste het verpletterende Humans van Dooie Mus:

DOOIE MUS – HUMANS
Na veel spelen in talloze bands, kwam het Haarlemse Dooie Mus bijeen dankzij een voorliefde voor screamo en hardcore. De band bestaat enkel uit twee leden, Joran en Danny, die eerder in powerviolence band We Are The Doctors speelden. Aldus Dooie Mus: ”We komen uit Haarlem, waar niks te doen is en steeds minder alternatieve muziek wordt gemaakt. Daarom zijn we vaak op plekken te vinden waar dit nog wel gebeurd.” Humans zelf heeft bijna een postrock vibe, uitmondend in een barrage aan venijnige screams en hakkende riffs. Qua productie is het met weinig middelen tot stand gebracht. ”Humans is één van de drie nummers die we in 2019 op hebben genomen bij de chillste guy die we kennen: Stijn van Gestel. Shout out naar hem voor alles wat hij voor ons heeft gedaan. Stijn heeft ook alles gemixt en gemasterd.” Die debuuttrack hoor je dus hier, nog voordat hij morgen overal te luisteren is:

ORDER OF THE EMPEROR – HIGHWAY
Het Rotterdamse Order of the Emperor viel met debuut Behold destijds in uitermate goede aarde bij onze redacteur Lodewijk, maar na drie jaar rinkelt de oven en staat een vers afgebakken opvolger klaar! En dat vierde de band van de week met de nieuwe single en video voor nieuwe plaat Faster Into Flames, simpelweg getiteld Highway.En het is een stevige hardrocker zoals we die mogen verwachten van de heren: catchy, uptempo en met een aangename groove over het geheel gedrapeerd. 1 maart staan ze met hun vrienden van Harbour of Souls en heavy metal veteranen Picture in Baroeg, maar tot die tijd zet je deze stompende track maar even op hoog volume:

FRACTURED INSANITY – HELL OF NO MAN’S LAND
Tot slot sluiten we de donderdag maar even keihard af met de brute death metal van het Belgische Fractured Insanity. Hell of No Man’s Land een uiterst pittige death metal track die er geen doekjes om windt, met flinke double bass aanvallen en venijnige midtempo grooves, ingekleurd door de giftige strot van bassist Stefan van Bael. Fun fact: de video gemonteerd door onze eigen redacteur Gijs Kamphuis! Kortom, vlammende death die aanvoelt als een keiharde stomp in het gezicht, je hoort het hier:

 Deel dit artikel