ZALM op Complexity Fest 2020 in Patronaat, foto The Buried Herald

Het is bijna niet voor te stellen dat het weldra alweer koud en nat gaat worden, maar toch: het is nog even genieten van de laatste zomerdagen voordat de eerste blaadjes vallen. En met het heerlijke temperatuurtje momenteel kun je het slechter treffen. Om het nog een paar graden warmer te maken, verzamelden we vijf bangers om je middag mee door te komen. Van korte sonische granaten van ZALM, Azijnpisser, Dooie Mus tot de beukende beatdown van Peaks, de catchy poppunk van After Elmer of de lompe post-hardcore grooves van All Doomed. Stuk voor stuk hard binnenkomend en een perfecte vervanger voor de zoveelste bak koffie. Let’s begin…

All Doomed – The Coming Years
All Doomed hebben weer een stomende single bewerkstelligd. Hevige hardcore die pakkend uit de hoek komt, zo ook met The Coming Years. Het is een track die de gebruikelijke elementen bevat: groovy riffs, zware breakdowns en een toepasselijke strot. Echter dient zich ook een verrassing aan in de vorm van het middenstuk, waarbij er een kalme passage wordt ingezet met cleane zang en gitaarmelodieën. Vervolgens bouwt dit op naar een sterke, uiterst knallende breakdown. Kortom, hevig beukwerk op z’n Hollands. Check hem hier:

Azijnpisser – Mass Hysteria
Nog meer hardcore in de Middagbangers rubriek! Rechtstreeks uit Eindhoven Rockcity hebben de rouwdouwers van Azijnpisser de spiksplinternieuwe ep Mass Hysteria uitgebracht vandaag! En man, in 13 minuten gooit de groep bestaande uit leden van Pressure Pact, Raylin en Dirty Protest een rauwe bak 80’s UK-style hardcore op tafel. Van opener Empty tot afsluiter Technophobia is het plankgas en gaan, pompend door de aderen en met een flinke scheut adrenaline rossend door het brein. Wees er snel bij en check hier Mass Hysteria:

ZALM – WEERBARSTIGE CULTUUR
En naast Azijnpisser nog meer Brabants beukwerk. Van zijn heerlijk knullige Paint-artwork, het uitbrengen van een album via Instagram Stories tot de muziek zelf: ZALM, het eenmansgrindcoreproject van Mike Dobber is een muzikale anomalie, gekenmerkt door uiterst korte sonische granaten die je de kleren van het lijf blazen. Maar wanneer je hem een keer live ziet merk je in hoeverre de muziek in een eigen spectrum opereert, aangenaam meeslepend, verpletterend en onvergetelijk. Zo ook met nieuwe video WEERBARSTIGE CULTUUR, waarin we eens te meer zien is hoe hard een liveperformance van ZALM binnenkomt. Exclusief uitgebracht via Instagram en, jawel, TikTok. Bekijk en beluister die track daarom via:

Peaks – 232
Beatdown op je bek met deze gasten. Peaks was eerder bekend als Wasted Brains, maar nu hebben de Hengelose heren onder de nieuwe naam een eerste debuutalbum afgeleverd. 232 is een heerlijk lompe hardcoreplaat geworden, die regelmatig in een midtempo groove opereert, maar ook met tracks als Waste My Time of My War voor een hogere versnelling gaat. Ook een collaboratie met Trust Us We’re Liars in het venijnige Blind blijft niet uit. 20 minuten beuken doe je dus via:

After Elmer – Look Alive
De nieuwe single van de Rotterdamse poppunkers van After Elmer behandelt een welbekende situatie: je studeert af, je viert een paar maanden je vrijheid en dan…zit je voor je ‘t weet aan een bureau gekluisterd, te wachten tot de klok vijf slaat. Look Alive toont ons dan ook een sollicitatieronde voor een duffe kantoorbaan, ieder op z’n eigen maffe manier: een motorgeile biker, een agressieve fitboy en een zwaard-slingerende nerd, gepaard met een catchy punksong als soundtrack. Hoe dit afloopt, check je hier:

Dooie Mus – Skramz Bauer
Als je met de vorige muziek nog geen goede vervanger had voor de zoveelste bak koffie, wordt je vast en zeker blij van Dooie Mus. Waar hun eerste single Humans nog een screamo bakbeest van 8 minuten was, ligt Skrams Bauer met zijn 38 seconden dichter bij de bondigheid van ZALM en Azijnpisser. Bij de eerste luisterbeurt een hevige grindcore explosie met haast onmenselijk gekrijs, maar wel eentje die na tien keer eigenlijk een best aanstekelijk riffje herbergt, met zelfs een welgeplaatste break hier en daar. Met een animatievideo als bonus, is Dooie Mus zeker het bekijken waard:Deel dit artikel