In Nederland heeft Tim Knol onlangs eenzelfde kunstje geflikt door met zijn punkband The Miseries ineens een compleet ander muzikaal pad te bewandelen. Maar de Amerikaanse muzikale duizendpoot Conor Oberst, vooral bekend onder zijn singer-songwriter pseudoniem Bright Eyes, maakte in een ver verleden ook al deel uit van een post-hardcore en punkrock band genaamd Desaparecidos.
Dit was echter van redelijk korte duur, want een jaar na de oprichting van de groep in 2001 kondigde Oberst kort na de release van debuutalbum Read Music/Speak Spanish alweer aan al te willen stoppen met de band omdat hij zich meer wilde gaan focussen op zijn carrière als Bright Eyes.

In 2010 kwam de band toch weer bijmekaar voor een eenmalig benefiet optreden in Omaha. Blijkbaar beviel die reünie dusdanig goed dat zij twee jaar later besloten om de draad toch maar weer op te gaan pakken en weer met elkaar op tournee te gaan.
Vandaag kondigt de band de release van het tweede album Payola (release: 22-juni) via Epitaph Records aan met daarop 14 nieuwe tracks en knalt er ook maar meteen een eerste single genaamd ‘City on the Hill’ en bijbehorende videoclip uit. En die willen wij jullie natuurlijk niet onthouden.


Door: Marc GommansDeel dit artikel