Deafheaven - New BermudaKerkklokken, een beangstigend rollend geluid en dan machinaal gitaarwerk en blasting drums; de nieuwe song van Deafheaven is hier en die is ge-wel-dig. George Clarke krijst Brought To The Water naar een lang hoogtepunt, ondersteund door pompeuze instrumentatie en meer dan eens onderbroken door gitaarsolo’s. Heerlijk wat een variatie in dit nummer, dat van black naar prog, shoegaze en post-metal gaat en dan klassiek eindigt. Je hoort meteen het openingsnummer van de nieuwe plaat.

De Californische black metalgroep bereikte met Sunbather (2013) een veel groter publiek, werd tot vaandeldrager van ‘hipster black metal’ gebombardeerd en dan is het eerste nieuwe materiaal van het derde album opeens best wel een ding. Welnu: New Bermuda komt 2 oktober uit op Epitaphs zusterlabel ANTI- en je ziet het artwork hier links. Je kan de plaat ook al in diverse formats bestellen, waarmee we meteen de tracklisting kunnen achterhalen. Zie onderaan.

De band uit San Francisco heeft een verklaring afgegeven bij deze eersteling van New Bermuda, meldt SkullsNBones: “We wilden Brought To The Water als eerste delen, omdat het een goed beeld geeft van de algehele sonische toon van de plaat en echt gevoelens oproept die horen bij het ontwortelen en jezelf onderdompelen in de zelfgenoegzame, monotone routine van volwassenheid.” Dus dat.

De band doet deze week twee Engelse shows en begint 15 oktober aan een uitgebreide Noord-Amerikaanse tournee. Het wachten is op Europese data. Deze set op het Pitchfork Music Festival 2014 onderstreept die noodzaak:

Tracklisting New Bermuda
1. Brought to the Water
2. Luna
3. Baby Blue
4. Come Back
5. Gifts for the EarthDeel dit artikel