Elke laatste vrijdag van de maand verzamelen wij om 16:00 uur de vetste video’s voor je, zodat jij het niet hoeft te doen. Om de laatste loodjes voor het weekend wat draaglijker te maken. 

Those Foreign Kids- Ry Gosling

Technisch gezien komt deze video uit in april, maar voor Ryan Gosling maken we graag een uitzondering. De mooie, hyper knipselcollage waar je buurmeisje jaloers op zou zijn lijkt op een trip. Een plezante trip. Met uitstekende noise-pop on the side. Het nummer en de video maken ons zeker nieuwsgierig naar het opkomende album!

The Black Cult ““ On My Own

“Summer sucks here’. Klare taal, op zich ook wel begrijpelijk als je enkel gewapend met een blousje en groene muts hetzelfde nummer op repeat speelt op meer dan tien, zeer winderige locaties. Uitstekende garagerock waarvan de eerste EP op het label van Tim Knol werd uitgebracht.

We Are The Ocean – Holy Fire

Een video in zwart-wit weet ons altijd te bekoren. De stadionrock van We Are The Ocean sluit perfect aan bij de verhaallijn, inclusief goede plottwist aan het eind. Begin deze maand spraken we zanger Liam Cromby al over het nieuwste album.

Courtney Barnett ““ Dead Fox

Yes, retro grungeliedjes met een verveelde zangpartij die je zo terugbrengen naar de jaren 90, dat is Courtney Barnett. Een vrouw die niet per se in de schijnwerpers hoeft te staan en dus voor een hilarische animatie kiest. Niet geschikt voor kiddo’s.

Boner Petit ““ Party

Deze garage-punk-pop-band uit Utrecht is er eentje om in de gaten te houden. Zo zijn ze al geselecteerd voor de Popronde en slingerden ze onlangs deze prachtige clip de wereld in. Pas op: hierna kan je even geen taart meer zien, voor een week of twee.

John Coffey ““ Relief

John Coffey is altijd goede muziek als je even uit je vrijdagmiddagsleur wilt komen. Zet daar een spannende clip vol bloed, pistolen en een achtervolging op de Veluwe achter en dat cup-a-soupje kan vandaag overgeslagen worden.

Ducktails ““ Headbanging in the Mirror

California skies om even bij te komen van al dat geweld. En dat met de fijne laid-back tunes van Ducktails, bekend van Real Estate. Ideaal om gelijk even naar de weersverwachting van dit weekend te kijken, is het al tijd voor de zomer?

De Kliko’s – Zoals je bent

Ook technisch gezien niet uit mei, maar wanneer heb jij nou voor het laatst vette Nederbeat gehoord? Geen idee of dat dit decennium was, de hoogste tijd dus om daar verandering in te brengen.

Tame Impala – Cause I’m A Man

Als afsluiter kwam er vandaag deze topper bij: deze ‘live’ video van Tame Impala. Dromend het weekend in.

 

 

Tekst: Liske Steenbergen

 

 

 Deel dit artikel