1509102_659939314150216_1677542970206726624_nDe NMTH guide to free music festivals is ook deze week present. We zijn wat verlaat, want eigenlijk is er vandaag (vrijdag) al zat te melden op dit gebied. We richten ons dit weekend dan ook een beetje op de zondag, wanneer we op Werfpop in Leiden te vinden zijn. Daar is alle reden toe met een line-up met onder meer Danko Jones, Raketkanon, John Coffey, The Deaf, Pro-Pain en The Black Marble Selection. Niettemin willen we je zeker ook meegeven dat je op Geinbeat, Big Rivers, Pagepop, Fuse StreetRock en Rock Around Giethoorn een potje gratis rockmuziek kunt vinden!

Op een rijtje, te beginnen met VRIJDAG 10 JULI:

Wat: Big Rivers Festival
Waar: Dordrecht centrum
Wanneer: Begon al 3 juli en beleeft dit weekend het hoogtepunt: t/m zondag 12 juli
Wie: O.a. Coppersky, Memphis Maniacs, The Miseries, Bazzookas, Juke Joints, My Blue Van, Joe Madman & The Sidewalkers
Waarom: Begonnen als bluesfestival is Big Rivers anno 2015 een tiendaagse manifestatie van muziek, poëzie, kunst en dans. Afsluiter Big Rivers Muziek biedt ruim 80 acts op verschillende podia in de binnenstad van Dordrecht. En het komt dit slotweekend dus allemaal tot ontlading in Dordrecht!

ZATERDAG 11 JULI

Navarone

Navarone

Wat: Fuse StreetRock 2015
Waar: Bakel centrum, Brabant
Wanneer: zaterdag 11 en zondag 12 juli
Wie: O.a. Navarone en The Dirty Denims
Waarom: OJC Fuse zet al jaren een tof tweedaags gratis festival neer en als je voor Navarone en The Dirty Denims de deur niet uitkomt…

Wat: Geinbeat
Waar: Nieuwegein centrum, nabij Utrecht
Wanneer: zaterdag 11 juli
Wie: John Coffey, The Miseries, Mary Fields, Counter Jib
Waarom: Al jaren een gevestigde waarde, tegenwoordig niet meer in het park maar hartje Nieuwegein, half uurtje met de sneltram vanaf Utrecht. Ze hebben er een neusje voor want naast bazen John Coffey zijn (op popgebied) ook Sue The Night, Ronde en The Indien zijn gestrikt.

Wat: Page Festival (was Pagepop)
Waar: Stadskanaal, Groningen
Wanneer: zaterdag 11 en zondag 12 juli
Wie: O.a. The Black Cult, The Afterveins, Swinder en The Blind Roofers
Waarom: Charmant festival in het Groningse met ook aandacht voor kunst (exposities o.a. fotografen Reyer Boxem en Henx), poëzie, theater en de Groningse songwriterscene. Plus voor Gronings talent van garage rock ’n rollers The Black Cult tot post-rockers Vikings in Tibet en Drents talent als We Fall Slowly (Emmense indiecore).

Wat: Rock Around Giethoorn 2015
Waar: Ehm, Giethoorn, centrum, in provincie Overijssel
Wanneer: zaterdag 11 en zondag 12 juli
Wie: O.a. Slapback Johnny, The King Shakes en Eightball Boppers
Waarom: De 24e editie van het internationale rock ’n roll/rockabilly festijn met op zaterdag vanaf 17.00 uur 5 bands in 5 cafés en zondag afterparty met 2 bands in 2 cafés tussen 14.00 en 18.00 uur.

ZONDAG 12 JULI

The Deaf, foto: Jan Rijk

The Deaf, foto: Jan Rijk

Wat: Werfpop
Waar: In De Leidse Hout te Leiden.
Wanneer: zondag 12 juli
Wie: O.a. Danko Jones, Raketkanon, John Coffey, The Deaf, Pro-Pain, The Black Marble Selection en My Baby
Waarom: Werfpop heeft voor een gratis festival toch wel een indrukwekkend aantal (inter-)nationale topacts op het affiche gekregen. Er verrijzen in park De Leidse Hout liefst vier podia met ook aandacht voor kleiner werk. Plus opzwepende rock/reggase/ska/latin en meer acts als The Skints (Londen) en TenTemPies (Amsterdam). En ook present is My Baby, dat echt niet alleen van voodoo houdt en internationaal hard aan de weg timmert. Als de grote podia na Raketkanon en John Coffey nog niet gesloopt zijn, dan zijn Danko Jones en  Black Sun Empire (hc drum ’n bass) prima afsluiters. Oh ja: en gangmaker der gangmakers Typhoon komt ook!Deel dit artikel