De Giletjes TarzanNee, geen grap; we gooien zonder dollen op 1 april termen als ‘tarzan’, ‘rimboe’, ‘genotsknots’, ‘reusachtig’ en ‘giletjes’ in één zin. De aanleiding is de nieuwste single van de Amsterdamse punkrock-groep De Giletjes en de toch wel opzienbarende video erbij. Ok, De Giletjes is een hoofdstedelijke meidenband met leden die je zou kunnen kennen uit Malle Pietje & de Bimbo’s, Vrouwen Zijn Ok en Cheap Thrills.

De videoclip is een sterk staaltje alledaagse romantiek verbeeld in een jungle-omgeving en ook een ongegeneerde mengeling van animatie en film. Het script valt kort door de bocht samen te vatten als: Man en vrouw leiden schipbreuk, spoelen met hun baby (een roze dildo met harige kruin…) aan op een toch niet helemaal onbewoond eiland, worden aangevallen door inheemse wilden, die de kleine Tarzan opvoeden tot een hele grote genotsknots, waarna een expeditie van ontdekkingsreizigers… en de rest moet je vooral zelf kijken. Of zoals Kiki van De Giletjes het formuleerde: ‘Een nabootsing van het originele Tarzan verhaal, maar dan met een Tarzan dildo in de hoofdrol en gefilmd met een handycam’. Fraaie verbeelding ook van de boodschap: “Oh Tarzan, beter dan een echte man.”

In de video spelen onder meer Amy Pace en Arthur Matze mee. Wij waren niet geheel verrast dat creatieve geest Tom Eysink Smeets (ex-Orgaanklap, Suburban) achter de suggestieve clip zit. Hij schoot Tarzan met Sem Voortman, samen bekend als De Gifemmer Kunstmannetjes.

De Giletjes zijn net terug van een tour door de UK en in ieder geval zondag 9 april live te bewonderen op de Openingsparty van Kermis Keekwolk Expo Kiki vanaf 16.00 uur in de Vishal, Grote Markt 20 te Haarlem.

Geniet:Deel dit artikel