Kanipchen-Fit

Kanipchen-Fit

Friese zanger/gitarist ontmoet New Yorkse dichteres/kunstenares en samen gaan ze noisy avant-gardistische blues en protestmuziek maken. Klinkt als net iets te sprookjesachtig om waar te zijn ja, maar toch is dat de realiteit waarin Empee Holwerda en Gloria Holwerda-Williams zich sinds 2004 begeven. Musiceren doen ze samen onder de naam Kanipchen-Fit. Binnenkort komt het nieuwe album ‘Unfit For These Times Forever’ uit bij Makkum Records, het label van Arnold de Boer (Zea/The Ex).

Holwerda is in de scene beter bekend als Empee en vooral als frontman van de gereputeerde Friese bands LUL en Solbakken.  Een ontmoeting met Gloria Williams leidde tot Kanipchen-Fit en in 2005 verhuisden ze voor een langere periode naar New York, waar dichteres (ex-Pussy Poet) Gloria in Harlem werd geboren. Inmiddels is het stel getrouwd, zijn ze alweer enkele jaren terug in Nederland, uitgebreid met een derde bandlid en in de opmaat naar het album laten ze op NMTH nieuwe muziek horen. In Residue hoor je de achtergrond van Williams goed terug: ze draagt het nummer voor, als ware het een soort performance-art.

‘Unfit For These Times Forever’ verschijnt op 2×7″ en CD, beide voorzien van een speciale pop-up/3D hoes. De langspeler wordt gepresenteerd met een show op zaterdag 11 juni in OCCII, Amsterdam, waar ook Popronde-slowcore-kanjers The Fire Harvest van de partij zijn.

Residue:

Live-versie:Deel dit artikel