Crowd Of Chairs, foto Britt Adams

Crowd Of Chairs, foto Britt Adams

Paperguts is behalve een geinige woordspeling ook onze kennismaking met Crowd Of Chairs. De Gentse band trekt een behoorlijk vat aan noise en distortion open in deze live-sessie. Het is het eerste officiële geluid dat de Vlamingen naar buiten brengen en als het martelen van de gitaren en de getergde vocalen je aandacht niet pakken, dan weten wij het ook niet meer. Crowd Of Chairs gaat zo gewelddadig tekeer dat de gebeurtenissen in Zweden erbij in het niet vallen.

De groep legde dat bovendien vast in een low-budget, roterende video, die de fikse drive van de bandleden vat en ook wat p(l)akkende en naargeestigde trekjes heeft. De clip is met één camera en in één shot opgenomen in de eigen oefenruimte, een ruimte die – zo gokken wij – niet regelmatig door de moeders of vriendinnen van de jongens gefrequenteerd wordt. Paperguts is de eerste track van het aanstaande debuutalbum, dat het trio in september 2017 wil uitbrengen als de eerste release op het LFDY label.

Onze zuiderburen hebben extra geluk, want ze kunnen Crowd Of Chairs deze week tweemaal live zien: in Brugge en Ieper. Data en meer informatie onder de sessie:

LIVE:
24/02 – Cactus Muziekcentrum Brugge, met Hypochristmutreefuzz en Maze
25/02 – Hypnoiz Ieper, met La Jungle, Rumours en MazeDeel dit artikel