Rhinorino in Hedon, foto Maron Stills

De muziekwereld is aanpasbaar, zo blijkt maar weer eens. Want met alle concerten en festivals op verplaatst, is livestreamen in luttele weken het nieuwe normaal geworden. Concerten op de kijkbuis in het comfort van eigen huis, moshen in je eentje. Zelfs met nieuwe aanpassingen, waarbij een limiet van 30 man de regel is, lijkt het erop dat streams nog enkele tijd onze toevlucht bieden naar een live-ervaring. En om toch wat overzicht te behouden in die overlopende emmer aan livestreams, verzamelen we vanaf nu elke maandag een rits opnames van binnen-en buitenlandse bodem. Met voor deze week weer een flinke handvol Isolation Sessions, , Rotterdamse shoegazers Death By Audio in de Kroepoekfabriek, Rhinorino in dB’s en meer…

25 MEI: ISOLATION SESSIONS #73 – THE COSMOSIANS
Met elke dag concerten zijn de Isolation Sessions nog steeds de grootste gemene deler qua livestreams. Het initiatief van Bob de Wit en Koen Verhees, georganiseerd samen met Dynamo Eindhoven, Effenaar, Eindhoven Rockcity, Super Nova Studio en T56, kwam afgelopen week met maar liefst vijf heavy sessies op de proppen met o.a. Facelifter, Andy & the Antichrist en White Boy Wasted. Maar de garagepunkers van The Cosmosians trapten de week af, en hoe! Gruizige, smerig stampende garagepunk gebracht met een flinke dosis energie:


27 MEI: THE HEART MONITORS
Rotterdamse hardcore punkers The Heart Monitors presenteerden een vlammende Lockdown Livestream op 27 mei, hieronder terug te zien:


28 & 29 MEI: ISOLATION SESSIONS #76 EN #77 – FACELIFTER EN ¡PENDEJO!
Ook Facelifter en ¡Pendejo! bezochten de Isolations Sessions. Eerstgenoemde met een overrompelende mep Eindhovense death metal en laatstgenoemde met een pot heavy stoner op z’n Amsterdams:


29 MEI: ISMENA + TRUST US WE’RE LIARS – DB’S

Goed nieuws: langzaamaan mag onze favoriete plek van van Utrecht weer open! Concerten zijn nog beperkt tot 30 man, maar het lijkt erop dat ze daarom ook nog even doorgaan met livestreamen, zodat toch iedereen kan meegenieten. Support your locals, en bestel een bierpakket of shirt via de dB’s website. En klik hieronder op de embed om naar de Facebookstream van Heerlense darkfolk artieste Ismena en Utrechtse metalcorehelden Trust Us We’re Liars te gaan:


29 MEI: DEATH BY AUDIO @ KROEPOEKFABRIEK
Noisegazende Rotterdammers Death By Audio brachten een bezoekje aan De Kroepoekfabriek. Volledige set hier:

29 MEI: GAS GIANT @ SLACHTHUIS/PATRONAAT HAARLEM
Hoewel de sessie met A’damse stonerrockers Gas Giant in april plaatsvond, hebben de heren hun uitvoering van The Jam afgelopen vrijdag online gezet. Die spacende sessie zie je hier:


30 EN 31 MEI: ISOLATION SESSIONS #79 – WHITE BOY WASTED
Eindhovense speedfreaks White Boy Wasted kwamen hun dirty rock ’n roll presenteren. Zie hieronder het hele optreden:


31 MEI: RHINORINO @ DB’S
Tot slot een heerlijke bak sexy rock ’n roll van Utreg’s finest: Rhinorino.Deel dit artikel