Coppersky, foto Alice Mahran

Coppersky, foto Alice Mahran

Brotherhood heet de nieuwe single en video van COPPERSKY en dat is niet voor niks uiteraard. Zoals achter alles wat de Utrechtse band doet doorgaans een goed doordacht idee zit, zo slaat Brotherhood op de diepe bloedband die de drie broers Zwart voelen. En op de tour die ze met Green Lizard (ook al zo’n band die uit familiebanden ontstond) gaan doen. Brotherhood heeft dan ook een nostalgische video meegekregen met beelden uit de globetrottende jeugd van de groep, die onder meer in Colombia en Ecuador plaatsvond.

Bassist en jongste broer Robert-Jan Zwart heeft de videobeelden van de jonge gebroeders Zwart in Zuid-Amerika geëdit. De beelden zijn van vader Jan Zwart en Floris van der Woude. Lees het interview met gitarist Martijn Zwart voor meer achtergrondinfo (en verdomd goed leesvoer natuurlijk).

Dan snap je meteen waarom The Village Coffee ook in de video zit. Evenals talloze livebeelden, want het leven van de COPPERSKY’s speelt zich regelmatig on the road af. Zo ook nu, de Utrechtse groep zit middenin een uitgebreide Duitse tournee en heeft nog data met Idle Class, Rivershores en The Lamplighters staan. En dan… komen ze weer in Nederland optreden en krijgen ze gezelschap van, de overtuigend heropgestane, Green Lizard mannen. Drie data = drie kansen op deze package:

LIVE:
15/12 Winston, Amsterdam
16/12 Extase, Tilburg
17/12 dB’s, Utrecht

Brotherhood is uit via Uncle M Music en nu ook beschikbaar via Spotify en iTunes.Deel dit artikel