Jelle Tommeleyn in Miava

Jelle Tommeleyn in Miava

De jongens van Miava hebben zich lang stilgehouden na het tragische overlijden van Jelle Tommeleyn. Hun drummer en vriend stierf vorig jaar februari na een verkeersongeval op slechts 24-jarige leeftijd. De overgebleven leden Brecht Vanvyaene, Thijs Vangheluwe en Jelle Reynaert kapten daarna met Miava, een groep die in 2015 nog op Roadburn speelde. Inmiddels is er een nieuwe band, Comet Street, vernoemd naar de Komeetstraat waar Jelles repetitieruimte zat. En er is nieuwe muziek, je hoort de eerste single van de groep onderin dit artikel. “We hope to keep the Miava-spirit alive in our new musical challenge”, zeggen ze zelf.

Tekst: Ingmar Griffioen

Jelle wordt niet vergeten. Sterker: een groep vrienden waaronder zijn vader en vriendin komen met een jaarlijks terugkerend evenement in zijn nagedachtenis, zo meldt Knack. ‘Hardt’ heet het nieuwe muziek- en kunstevent dat zaterdag 28 oktober de eerste editie beleeft in JC Tranzit in Kortrijk.

Er spelen die avond vijf bands, waaronder uiteraard Comet Street en ook de al vaker door ons getipte post-hardcoreband Every Stranger Looks Like You, het geniale Gentse Future Old People Are Wizards, Shht en Raveyards. Verder is er een randprogramma met onder meer een foto-expo met beelden van Jelle, plus poster-art van Charles Degeyter, skateboards van Frantic en merchandise van de bands van Jelle: Miava, The Heavy Crown en Blackbird Phantom.

Zijn vriendin Melanie Soenen licht het initiatief toe aan Knack: “Hardt wordt een jaarlijks evenement dat mensen verenigt met muziek en kunst. Op die manier blijft Jelle dichter bij ons. Een ultiem eerbetoon aan de fantastische en inspirerende persoon die hij was.”Deel dit artikel