zZz

Sleaze-meesters zZz keerden in maart sterk terug met dat Juggernaut van een album. Zo, wat waren de podia en festivals toe aan die krautrock ’n roll-explosie van het duo! Opgelet, want er is nu een nieuw hoofdstuk in de filmische geschiedenis van zZz: een clip voor albumtrack Wild Girl, gemaakt door Filmacademiestudenten Olivier Garcia en Thom Arends. De tekst van het nummer vormde de inspiratie voor de kunstzinnige, verleidelijke video: “Een wild meisje, ze staat op de dansvloer. Ze lijkt te wild, ongrijpbaar. Hij wil haar hebben, haar temmen, haar beminnen: ‘She’s electrifying.”

De clip is helemaal ‘zZz meets 50’s rock ’n roll’, vinden drummer-zanger Björn Ottenheim en Daan Schinkel (orgel/keys), die er ook een stukje David Bowie (in z’n Let’s Dance periode) in herkennen. Het duo kreeg in mei een telefoontje van de twee studenten en het concept sprak hen meteen aan.

Kijk het resultaat hieronder! (tekst loopt door onder de video)

Ottenheim en Schinkel waren even zes jaar druk met muziek voor films en theater, zijproject Light Light en natuurlijk met het onvolprezen Sleazefest om daarna die sterke derde plaat te voltooien. Live lieten ze vervolgens zien nog niks aan kracht ingeboet te hebben. En dat is goed nieuws want je kunt ze nog zien stomen op onder meer Welcome To The Village, Valkhof Festival, Weitjerock, Sleazefest en Into The Great Wide Open. Er zitten ook Belgische, Engelse, Franse en Spaanse data in het vat. En dan volgt in november en december nog de Sleaze Express tour met The Deaf en Green Hornet. Another Wild ride…Deel dit artikel