The Dirty Denims, foto Willem Wouterse

Ze stonden al op Lowlands en Zwarte Cross, evenals in het voorprogramma van Slash, Steel Panther en vele anderen, maar vandaag staan ze met een nieuwe videoclip op Never Mind the Hype: The Dirty Denims. Happy Hardrock, in de stijl van AC/DC en Kiss met een punksmaakje à la Ramones, gebracht door frontvrouw en gitariste Mirjam Sieben, Jeroen Teunis op gitaar, Marc Eijkhout op de bas en Suzanne Driessen achter de drums. Afkomstig van de ep Ready, Steady, Go!, Pt. 1, is nieuwe single Turn Off the Radio een kritische noot naar repetitieve eenheidsmeuk op de radio, met 100 keer per dag hetzelfde hitje, genadeloos in je hoofd gestampt. Het heeft geresulteerd in een fraaie video, die vandaag exclusief bij Never Mind the Hype te aanschouwen is.

”From midnight, till afternoon. Every day the same tune.”
De video toont de band op weg in een vintage muscle car, bepakt en bezakt met gitaar en al, afgewisseld door een hoop ludieke animatiebeelden en creatieve greenscreeneffecten. Om het geheel compleet te maken speelt de band dan ook in een soort fabriek dat radio’s aan de lopende band tot moes slaat. Turn Off the Radio zelf is een pittige rocker die je van de band mag verwachten: uptempo, vrolijk en met een pakkende riff, bijgestaan door de energieke Joan Jett-achtige vocalen van Mirjam Sieben. Mede mogelijk gemaakt door onder andere Vintage Road Trips en opgenomen in Tungsten Studio staat de video dan ook voor een hoop hard rocking fun. Maar dat is niet alles! Je kunt namelijk ook je naam en e-mailadres achterlaten via 3freesongs.com, voor het downloaden van drie gratis tracks en een exclusieve making off van Turn Off the Radio. Uitchecken dus!

Turn Off the Radio is afkomstig van hun laatste ep Ready, Steady, Go!, Pt. 1 te beluisteren via Spotify. Voor meer info, neem een kijkje op de Facebook of website van The Dirty Denims.Deel dit artikel