Good Girls SwallowEven voorstellen: drie eigenzinnige meiden met een gezonde dosis punkattitude en een rugzak vol muziekachtergronden. Drumster Inge studeert aan de Metalfactory te Eindhoven, zangeres en gitarist Maaike aan de Herman Brood Academie, terwijl Tessa (basgitaar en zang) überhaupt too punk for school is.

Samen vormt dit trio de band Lilith, die opvallend dansbare en catchy grunge / punk liedjes maakt. Zelf beschrijven ze hun muziek als ‘een baby uit de lesbische relatie tussen Brody Dalle en Taylor Swift’. Good Girls Swallow, Bad Girls Spit is hun motto en dat wordt nu vereeuwigd in een tweetal EPs,  waarvan de eerste op 20 april wordt uitgebracht in Muziekhuis in Leiden.

“They say diamonds are a girl’s best friend, but I would rather have what’s inside your pants.”  zingt Lilith in hun nieuwste single. Volledig in stijl organiseren de drie muzikale vriendinnen niet zomaar een releaseparty maar een heus festival waarbij de vrouwelijke seksualiteit centraal staat. Behalve een optreden van de dames zelf, staat op het programma onder andere Nova Child, een van de bands die afgelopen jaar flink van stal mocht dankzij de HBA On Tour.

Onderstaande videoclip – allergie-informatie: bevat lactose – is een voorproefje van wat we op 20 april kunnen verwachten. Dat is wel even slikken…Deel dit artikel