Undawn heeft het tweede album af. Eerder brachten de vier mannen uit Dedemsvaart, Overijssel al twee EP’s en debuutalbum ‘Jumpers’ uit en speelden ze ruim 130 shows. Met ‘Justice Is ….’ verwachten ze vanaf 11 december 2015 de volgende stap te kunnen zetten. Denk aan ‘melodic metalcore met een boodschap’. Vandaag brengen ze het eerste voorproefje Coming Home uit, waarbij clip en tekst een duidelijk onrechtvaardigheidsthema hebben: “de persoonlijke strijd van een bankier die gevangen zit in zijn wereld van hebzucht.”

Coming Home staat niet op zich. Undawn maakt zich boos over maatschappelijke ongelijkheid: “We leven in een wereld met verregaande sociale en economische verschillen, een wereld waar de kloof tussen rijkdom en armoede groter is dan ooit. Daarbij zien we ondermeer dat bankiers zonder empathie en normbesef gevangen zitten in een tredmolen van alsmaar meer, terwijl er voor de overige mensen weinig andere keuze blijft, dan hun geld aan deze lieden toe te vertrouwen.”

Meer van die boosheid op het album. Dat bevat 10 ‘snoeiharde’ tracks, met in het nummer ‘Never Giving Up’ een gastbijdrage van zanger Bjorn Strid van Soilwork. ‘Justice Is ….’ komt 11 december 2015 uit bij Graviton Music Services. De plaat wordt gepresenteerd op 18 december in de Baron in Dedemsvaart.Deel dit artikel