KIN op Popronde Emmen, foto Jan Westerhof

KIN op Popronde Emmen, foto Jan Westerhof

De Popronde zit erop, maar wat leverde deze editie een berg mooie herinneringen en goede muziek op. Bijvoorbeeld van de Groningse band KIN, die we in Utrecht, Emmen en Rotterdam zagen optreden. De receptuur voor de spannende sound van Kim Foster en consorten bestaat uit shoegaze, post-rock, triphop en dreampop, maar dat had je natuurlijk al gehoord op tweede plaat SlowTV.

Waar KIN ook heel goed in is, is het afleveren van spannende clips. Na de bewegende beelden van Passing Car hebben ze nu voor Knee + Jerk een video gemaakt waarin plastic legers de strijd aanbinden door teddyberen af te vuren. Sowieso een goed idee natuurlijk, maar ook nog eens fraai vormgegeven in deze clip.

We spraken Kim Foster recentelijk over de tweede plaat, de gevaren van Manchester, de Groningse scene en andere inspiraties. Dat interview lees je hier. KIN heeft onlangs voor een project van het Groninger museum het nummer Horses Get Restless geschreven en die kun je in deze podcast van Indiezine horen.Deel dit artikel