Captain CasanovaIn Nederland worden we niet overspoeld met Deense rock, maar toch is het interessant om eens de ogen te richten op dat land en broedplaats Aarhus. Tijdens Eurosonic Noorderslag waren we al onder de indruk van de grungy post-rockers Yung, onlangs drong het Kopenhaagse Less Win zich al op en er is nog veel meer moois verstopt in Denemarken. Uit Aarhus komt Captain Casanova, een energieke toevoeging aan het arsenaal aan garagerockers uit deze stad. Sinds de oprichting van de band in 2013 willen ze vooral optreden. Zonder een album of EP uit, maar met een flinke bak enthousiasme regelden ze in de afgelopen paar jaar al zo’n tweehonderd optredens in eigen land en Duitsland.

Stilzitten is geen optie voor het Deense trio. De motor van het tourbusje is nog niet afgekoeld na een rondreis door Europa, als ze de studio induiken om nieuwe nummers op te nemen. De tour in het najaar van 2015 leidt hen onder andere langs het Utrechtse dB’s. Ze worden door de mannen van Counter JIB uitgenodigd voor een ‘Counter JIB invites’-avond. Het is een eerste aanzet om het Nederlandse publiek kennis te laten maken met de Denen. Het klikt zo goed tussen de zes mannen, dat ze eigenlijk vrijwel direct plannen maken voor een tour samen. Deze is momenteel in volle gang en met optredens in Duitsland, Nederland en België is fase twee in de Europese veroveringen een feit.

Tussen deze tour en die van afgelopen herfst levert de productieve periode van Captain Casanova een nieuwe single op met bijbehorende winterse video. Het nummer Futures is een shout out van frontman Rasmus Bredvig naar het zoontje van zijn voormalige vriendin. Hij stapt in de relatie als het jochie drie jaar oud is en voor vier jaar lang is Rasmus een belangrijk onderdeel van zijn leven. Pas na het verbreken van de relatie beseft hij wat de impact is van de relatie die hij heeft met de jongen. Rasmus: “Dit nummer is voor hem. Ik wil uitleggen dat ik er ondanks alles altijd voor hem zal zijn. Omdat het nummer gaat over een nare gebeurtenis en het een hoop frustratie in zich heeft, wilde ik de video zo veel mogelijk hoop en warmte laten uitstralen. Uiteindelijk komt het allemaal wel goed. Hij is er, ik ben er en de toekomst is wat je er zelf van maakt.”

Live in Nederland:
19 mei – De Kar, Groningen

De single Futures wordt 27 mei uitgebracht tijdens een releaseparty in Berlijn.Deel dit artikel