We beginnen langzaamaan weer in de fase te komen dat er weer wat mag gebeuren in de livescene. En dat is maar goed ook, want er zijn genoeg bands bij wie het flink voor de wind ging, vooraleer corona ongezien de achterdeur binnensloop. Zo ook met de Amsterdamse shoegazers van Blue Crime, die door iconische frontman Robert Smith (The Cure) gevraagd werden voor het gerenommeerde Meltdown Festival, en even later ook nog eens in Zuid-Afrika op pad gingen. Nu is eindelijk het moment daar om die stijgende lijn voort te zetten UFO, de nieuwe videoclip en single van het opkomende debuutalbum I Am Afraid We Became One. En het gebeurt niet vaak, maar in dit geval doet bandlid Alexandra Duvekot voor ons een poëtisch boekje open over deze noisy psychparel. Stijg dus op met Blue Crime en check UFO uit hieronder!

Door Alexandra Duvekot

Als geluid een meer is waar we in kunnen gaan zwemmen dan zijn onze bewegingen langzaam en wadend. Met onze armen maken we ruimte voor nieuwe melodieën en zo danst ons lichaam zich een weg naar een ruimte die we allemaal begrijpen: muziek. 

Dansen is als ademhalen en muziek de zuurstof. We vergeten te bewegen, door de dagen, in ons denken, in ons zijn en met elkaar.. soms verstarren we en is het tijd op te springen en een moment door de lucht te zwemmen. Zonder af te wachten wat het zal worden kunnen we als een windstraal door de kamer gaan. 

Als alle lagen samenkomen en het geluid als water wordt is het tijd om je mee te laten nemen met de stroom. UFO is de wens om op te gaan in iets dat groter is dan een lichaam alleen. Het is een uitnodiging om wakker te worden en niet te wachten met het leven van je diepste verlangens. 

Zuid-Afrikaanse kunstenares Lucy Hazard maakte deze video in Berlijn op een zachte lente dag. Laat onze bassiste Lucy Kruger je verleiden tot een dans, simpel en licht als een zucht wind. 

The breezes at dawn have secrets to tell you
Don’t go back to sleep!
You must ask for what you really want
Don’t go back to sleep!
People are going back and forth
across the doorsill where the two worlds touch,
The door is round and open
Don’t go back to sleep!
Rumi

UFO is afkomstig van het nieuwe album I Am Afraid We Became One dat op vrijdag 4 september uitkomt, uitgebracht via het eigen label van de band Meduse magiQ. De release wordt in de Grote Zaal van Paradiso Amsterdam gevierd, samen met Apneu, gevolgd door optredens in ACU (met FLOWERS) en De Pul (met Lucy Kruger) op 18 en 19 september. Tickets zijn hier verkrijgbaar. Blijf op de hoogte van de release via de bandwebsite of Facebook.

 Deel dit artikel