Cirrus MinorTijd voor nieuwe heavy gitaarmuziek! Dat dachten Kevin Bos (gitaar/vocals), Bram Vink (bass/backup vocals) en Lars Spijkervet (drums/backup vocals) ook en omdat ze meer dan een beetje houden van vlammende stoner en bands als Triggerfinger, Them Crooked Vultures en Queens of the Stone Age was de richting zo gevonden en is Cirrus Minor aardig op NMTH-smaak. De Groningers stellen zich vandaag voor met een eerste single en daarbij is een opvallende, in nineties-sferen gestoken video beschikbaar. Mag je zelf kijken waar die Poison precies in zit.

Volgens Gerrit Hiemstra maken de weersomstandigheden de geboorte van Cirrus Minor mogelijk: “In de verte aan de horizon van het Groninger land pakken wolken zich samen, geleid door een klein, onheilspellend vederwolkje. De voorspellingen zijn fuzz, stomende ritmes met kans op donderende drums.”

Cirrus Minor komt niet helemaal als donderslag bij Groningse hemel, de leden zijn namelijk geen onbekenden qua stevige gitaarmuziek. Zo is Kevin Bos ook de frontman van de Eenumse rockers The Movement, speelt Bram Vink ook bij Marble Heart en The Phrases en kennen we Lars Spijkervet onder meer van zijn project Sputnik 9 en als drummer van de Gelderse rockers Automatic Sam.

En nu dus van Cirrus Minor:Deel dit artikel