Chief of Smoke-1 (1024x681)

Artwork by Wytse Sterk.

Artwork by Wytse Sterk.

Chief of Smoke komt met een nieuwe plaat! Sterker nog: de Groningers hebben die vadsige stonerdoom gevat op de eerste langspeler in het bestaan. Erg goed nieuws dus dachten we zo en het eerste nummer The Pack bevestigde die voortekenen (luister helemaal onderaan). Vandaag laten we je Bodycount On You horen en vanaf 28 september kun je de hele plaat horen. Het Groningse trio presenteert debuutalbum Rice Paddy Rodeo die vrijdag op de enige juiste plek daarvoor: Vera! En ook de komstvan voorprogramma Onhou (heavy post-metal x sludge uit de Martini-stad) scharen we in de categorie goed nieuws.

Facebook-event voor de broodnodige aanvullende informatie

GOING INTO THE VOID
En de mannen spelen ook op Into The Void, hét noordelijke festival voor stoner en sludge in Leeuwarden. Wat moet je nog meer weten van de band van zanger-gitarist Omar Larabi, bassist Romke-Theun de Vries en Tom Bak (drums)? Wel eerder (ok, in 2016) brachten ze al de EP A Fresh Round of Smoke uit en ze noteerden clubshows als opener voor onder meer Komatsu en Saturnalia Temple.

Rice Paddy Rodeo is in januari dit jaar vastgelegd door Klaas Pot in de No Pussy Blues studio en is vanaf 28 september verkrijgbaar op vinyl en als digitale download. De band legt uit: “Het is een LP vol zware riffs, met bluesy zijwegen, en die onvermijdelijke knipoog naar de hardrock van de jaren zeventig. De titel verwijst naar de rijstvelden van Vietnam waar tijdens die roemruchte oorlog zo hevig werd gestreden: hét thema van de plaat.”
Deel dit artikel