Cheap Thrills video stillBoordevol goede ideeën dat Cheap Thrills en dan doelen we niet alleen op de bandnaam. Begin dit jaar verraste de ‘all-riot grrrl’ speedrock ’n roll-formatie met de vinyl-release Object of Desire en het wrangzoetige artwork van die single is doorgetrokken in (de video van) opvolger Losing Myself. ‘Tijd voor nieuwe eye candy’, vonden de Amsterdammers. Ze vonden een groep van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) bereid om onderstaande bijzondere clip te maken, waarin de ik-figuur uit het nummer als een gesuikerde prinses nogal, ehm ja laten we zeggen: opmerkelijke avonturen beleeft.

Artstieke verantwoording van de makers van de HKU:
“Wanneer een vreemde gouden essentie haar leven overneemt, ondervindt ze een onbekend gevoel van seksuele prikkels. Het leidt haar naar de dierlijke ontwikkeling van meisje tot vrouw en de extreme sensaties die daarmee gepaard gaan. De ontdekking van het ‘zelf’ en de seksuele ontluiking die leidt tot fysieke transformatie.”

Toelichting van Cheap Thrills zijde:
“Het resultaat is een prachtige stop-motion clip, met een soort Alice in Wonderland-achtig thema, maar in plaats van in een konijnenhol te vallen, wordt onze prinses opgezogen door haar eigen vrouwelijkheid, een reusachtige vagijn.”

Meta! Hoe dan ook, een zeer geslaagde video bij een – laten we dat niet vergeten – tof potje rock ’n roll. En weer een goede reden om donderdag naar een nieuwe editie van NMTH op Pinguin Radio te luisteren. Cheap Thrills zou Cheap Thrills niet zijn als ze daar geen passende snode plannen bij bedacht hadden. Aldus is de video gisterenavond gepresenteerd op groot scherm in Patronaat, Haarlem, met support van de altijd subtiele Rectum Raiders.

Live-data onder de video:

Shows:
08-10 Pacific Parc, Amsterdam
09-10 2 Wezen, Sassenheim
21-10 De Vorstin, HilversumDeel dit artikel