Charlie and the Lesbians in Hedon, foto Maron Stills

Charlie and the Lesbians in Hedon, foto Maron Stills

Eindelijk is het zover! Zo dachten we, maar ze willen het zelf geen album noemen. Niettemin is hier, na onder meer een reeks singles en The Lost Boy EP (2017), toch echt een langspelende release van Charlie & The Lesbians. De Eindhovense noisy punkers hebben acht nummers gevat op een dubbel-EP en die Paper Trail of Happiness gedoopt. Vandaag komt het schijfje uit en uiteraard hoor je die bij NMTH (check onderaan). Ook gaat het gevleugelde viertal op een uitgebreide Europese tournee, die gisteren al van start ging in Linz, Oostenrijk en vandaag een vervolg krijgt op het Sloveense Ment Festival. In Nederland zie je ze volgende week op het toffe Grauzone Festival, en ook in V11 en dB’s. Voor meer data in Vera, Cul de Sac, De Schuit en Stroomhuis kijk je helemaal onderaan.

Er is ook meteen een videoclip gemaakt bij het nummer The Light It Dies a Lonesome Death:

Charlie & The Lesbians. foto Christel de Wolff

Charlie & The Lesbians. foto Christel de Wolff

Dan kunnen we hier wel weer gaan vertellen hoeveel indruk Charlie & The Lesbians elke keer live maken, hoe frontman Charlie akelig dichtbij komt met die indringende hooligan-act, terwijl de rest van de band (gitarist Mees en de onverstoorbare ritmetandem Soesja en Noortje) strak die noisy (post-)punk blijft afvuren, dat ze (ook namens NMTH) de Popronde in 2017 in de fik staken en… Maar de waarheid is ook dat de groep al langer weet te imponeren met releases, dat eerste singles als Reefer Madness en Intergalactic in 2016 al niet te negeren waren. En dat we in de herfst van 2017 nogmaals blown away waren en de Lost Boy EP voor je bespraken.

Dat zijn we zeker ook door Paper Trail of Happiness, van de gelijk ontbrandende opener Losing It via Die, Die, Die tot eerdere single en slotstuk Vacation. Dig in peeps! De hele, of ehm dubbele EP, die ook op Spotify te vinden is:CHARLIE & THE LESBIANS TOUR:

31.01 Cafe Dokapi, Linz (AT)
01.02 Ment Festival, Ljubljana (SI)
02.02 Grill X, Wenen (AT)
03.02 Clown & Bart Hostel, Praag (CZ)
04.02 Zentralwerk, Dresden (DE)
05.02 AZ Connewitz, Leipzig (DE)
06.02 Zur Goldenen Kettensäge, Berlijn (DE)
07.02 Sauerkrautfabrik, Hamburg (DE)
08.02 V11, Rotterdam
09.02 Grauzone Festival, Den Haag
15.02 dB’s, Utrecht
23.02 Vera Kelderbar, Groningen
08.03 Cul de Sac, Tilburg
09.03 JVC de Schuit, Katwijk
23.03 Stroomhuis, Eindhoven
29.03 MIL Festival, Lisabon (PT)Deel dit artikel