Mandrake's Monster // foto: Rick de Visser

Mandrake’s Monster op de Buma ROCKS! showcase in Lola, foto: Rick de Visser

Dat was een vlammende en wilde showcase begin dit jaar in Lola in Groningen: Buma ROCKS! liet John Coffey, The Charm The Fury en Mandrake’s Monster los op het Eurosonic-publiek en gooide daar nog wat schalen bitterballen tegenaan. Groot succes (lees het verslag hier) en dus keren ze dit jaar terug met dezelfde missie en dezelfde locatie. Welke drie bands mogen het gaan doen….? Welnu: Hibakusha (de Haarlemse metalband bewees zich onder meer op FortaRock en Amsterdam Metalfest), Paceshifters (al jaren een van de betere Nederlandse rockbands) en dit jaar via Roadburn ook op Hellfest, Desertfest, Psycho Las Vegas en waar al niet meer beukende en rollende sexy mofo’s van Death Alley. En dat op vrijdag de 13e januari… Feest. Is. Aan.

Er komt nog aardig wat meer uit de koker van Buma ROCKS! (moederbedrijf Buma Cultuur is organisator van Eurosonic Noorderslag). Zo kun je net als vorig jaar een Heavy Panel verwachten: in de kelder van De Oosterpoort op donderdagmiddag. En ook terug van niet weggeweest is ‘the Wheel Of Steel’, het demopanel meets Rad van Fortuin waarin heavy music professionals misschien jouw demo gaan bespreken. Beide zijn alleen toegankelijk voor mensen met een conferentieticket uiteraard. Voor de showcase in Lola op vrijdag heb je ook een ESNS-polsbandje nodig, maar heb je – mits tijdig arriverend, want Lola is ook qua omvang charmant – ook aan een festivalbandje genoeg.

De feiten op een rij, want zo zijn wij:

Buma ROCKS! presents Heavy Panel: Booking metal to the masses
Donderdag 12 januari, 16.30 – 17.30 @ Panel Room B7, Oosterpoort, Groningen – Netwerkborrel na afloop.

In het Heavy Panel laten boekers/agenten uit Nederland, Duitsland en België hun licht schijnen op de weg naar succes in de wereld van metal en hardrock. Hoe denken zij over promotie, imago en waar liggen hun prioriteiten? ‘How do they get the music to the masses?’

Panelleden:
John Julio Sprich (DE), mede-oprichter en programmeur van het Euroblast Festival in Keulen. Tevens een van de bedenkers van The Euroblast Collective, een netwerk van artist managers, PR specialisten en boekers in progressieve rock en metal. Als artist manager werkt John met bands als VOLA (DK), The Algorithm (FR) en Humanity’s Last Breath (SE).
Jef Verheijen (BE) begon in België als lokale organisator en werkte onder meer voor Graspop. Met zijn eigen kantoor Rock The Fox vertegenwoordigt hij artiesten als The Vintage Caravan (SE), Off The Cross (BE) en popband Nele Needs A Holiday (BE). In België verzorgt hij de boekingen van DeWolff, Birth Of Joy, Spoil Engine, Dead Lord en vele anderen.
Wietze Halma (NL) is boeker bij het Eindhovense Loud Noise Productions. Hij heeft gewerkt aan de programmering van festivals Dynamo Metal Fest, Into The Grave, City Rock en The Sound Of Revolution. Zijn huidige Europese roster omvat bands als Scar Symmetry (SE), Hell (UK), MayaN (NL) en Severe Torture (NL). Wietze is de Nederlandse boeker van onder meer Tarja Turunen (FI).

Death Alley, foto Justina Lukosiute

Death Alley in de Effenaar, foto Justina Lukosiute

Buma ROCKS! presents LOUD & PROUD in LOLA
Vrijdag 13 januari, 17.00 – 20.00 @ Lola, Groningen

Voor de tweede keer op rij bouwt Buma ROCKS! een feestje tijdens Eurosonic: LOUD & PROUD vindt plaats op vrijdag de 13e januari tussen 17.00 en 20.00 uur in LOLA, die fijne club aan de Pelsterdwarsstraat 11. Alleen toegang met ESNS-polsbandje dus. Verwacht killer optredens van de mannen van Death Alley en Buma ROCKS!-alumni Paceshifters en Hibakusha.

The return of the Wheel Of Steel
Tijdens Buma ROCKS! 2016 draaide het indrukwekkende Wheel Of Steel om aan te geven welke demo’s werden beoordeeld door een jury bestaand uit heavy music professionals. In de pauzes van de Eurosonic Noorderslag conferentie vormt het Wheel weer het middelpunt van een rockquiz, gehost door Buma ROCKS!Deel dit artikel