Komatsu

Komatsu

Bulldozerrockers Komatsu zijn een crowdfundingproject gestart om een nieuw studioalbum ‘én een bijhorende gelikte videoclip’ mogelijk te maken. De actie is gisteren van start gegaan en de Eindhovenaren hebben op dit moment al 17% (€ 1.745) van de benodigde € 9.700 bijeen. Het project loopt tot 27 augustus.

Om de vier jongensdromen te verwezenlijken hebben de Brabanders een geinig filmpje en een even koddig verhaaltje in elkaar gedraaid. Leest u even mee met het ‘aangrijpende verhaal van Komatsu, een stoner/metalband uit Eindhoven BrokeCity’. “De bandleden leerden elkaar kennen op Volkstuinvereniging Groen Gennep, alwaar ieder bandlid zijn eigen tuintje bleek te hebben. De vriendschap groeide door het ruilen van groente en schijnvruchten, specifiek tamme kastanjes, bergpapaja en schroefpalm. Omdat deze groene vingers onvoldoende geld in het laatje brachten, besloten zij gezamenlijk een boyband op te richten: Komatsu.”

De huur van de tuintjes werd opgezegd en er werd een oefenruimte gehuurd. Harken en schoffels werden aan de wilgen opgeknoopt en vervangen door ‘jammerplanken’. Al snel wilde de band niet langer meer geassocieerd worden met vage groente en fruit maar wilden ze zich laten gelden door het spelen van commerciële, zoetsappige en goed verteerbare popmuziek. Dit bleek al snel te hoog gegrepen waarna de band zich vond in gortdroge stonerrock en metal.”

Ehm ja, de fantasie van de heren wordt nog enkele alinea’s de vrije loop gelaten, waarin ze onder meer liefde betuigen aan ‘Nederlandse artiesten als Lori Spee, Nico Haak, Benny Neijman en Spargo en laag gestemde gitaren’, groente verbouwen, schulden maken en vervolgens ter zake komen: “Komatsu wil op 1 augustus 2015 haar tweede studioalbum opnemen bij goede vrind Pieter Kloos (a.k.a. Pidah) in the Void Studio te Eindhoven.” Daarvoor schijnen al ‘dertien stonerchansons’ klaar te liggen en de Eindhovenaren schermen ook met belangstelling van enkele platenmaatschappijen.

“Daar Komatsu financieel gezien op zwart zaad zit vraagt ze de hulp van vrienden, fans, familie (ook de Koninklijke) en U, de consument: Reikt allen naar uw portemonnee, tast diep in de buidel en steun Komatsu middels het afnemen van een van de tegenprestaties.” Tegenprestaties lopen uiteen van stickers, buttons en gesigneerd debuutalbum Manu Armata tot met een biertje in de hand bijwonen van een repetitie, mee naar een optreden, een rol in de nieuwe clip en een akoestische Komatsu-gig bij je thuis.

Je kunt het project van Komatsu steunen bij Voordekunst. Het Brabants Kenniscentrum Kunst & Cultuur (Bkkc) is ook gezwicht. Hieronder hoor je waarom.Deel dit artikel