Bonne Aparte still skinspillingHet vel over de oren? De Rotterdamse band Bonne Aparte gaat weer niets ontziende tekeer, maar laten we dat nuanceren naar ‘speelt je het vel over de oren’. Skinspilling is weer een staaltje ‘melodieuze noise’, waar we doorgaans erg blij van worden en het bijbehorende artwork suggereert een gruwelijke vermomming à la Ty Segall (& The Muggers) of iets richting een metamorfose als in de film Face/Off. Stay tuned voor de video dus. Skinspilling is na Piss (bekijk die video onderaan) alweer de tweede single van het aanstaande tweede album van de genadeloze Rotterdamse groep. Op 2 februari verschijnt Scalps via Luik Records en je kunt de langspeler vast bestellen via de Bandcamp.

Scalps krijgt op vrijdag 2 februari ook meteen een live-(vuur)doop en wel in de V11 in thuishaven Rotterdam, waarna een dag later Vera in Groningen wordt aangedaan (met Wolvon). Zaterdag 20 januari trekken de mannen al naar Groningen (ESNS) voor een gig op de altijd geweldig geprogrammeerde Subbacultcha x Wham! Wham! Day Party in Galerie Sign. Er zijn meer live-data, onder meer in Podium Asteriks en De School en die vind je onder de muziek.

Frontman Gerrit van der Veer legt de gedachte achter Skinspilling uit: “Skinspilling is een furieus nummer balancerend op de dunne scheidslijn tussen gespierd en lomp. Het onderwerp; moord, intrigeert me door de vele kanten die eraan zitten. Het lichamelijke, de dierlijke instincten, de moraliteit en bovenal het onherroepelijke. Walgelijk en toch vaak de basis onder prachtige films en boeken die we consumeren voor ons plezier. Het mooiste voorbeeld hiervan vind ik ‘The Painted Bird’ van Jerzy Kosinsky. Dat boek kon ik niet wegleggen hoewel ik als de dood was voor de volgende regel.”


Bonne Aparte live:
20 JAN – Subbacultcha x Wham! Wham! Present: Day Party – Sign, Groningen
2 FEB – Bonne Aparte albumpresentatie – V11 Rotterdam
3 FEB – Bonne Aparte + Wolvon – VERA Downstage, Groningen
16 FEB – Bonne Aparte + Shht + Cosmute – Podium Asteriks, Leeuwarden
17 FEB – Bonne Aparte + Flowers – s105 (De School), Amsterdam
21 MRT – Madensuyu (support) – KulturA., Luik, BelgiëDeel dit artikel