boner petitBoner PetitKijk, dat zijn de toffere surprises: Boner Petit is terug! We waren (mede door het succes van frontvrouw Annelotte de Graaf met Amber Arcades) even bang dat het bij die eerste EP en een set fijne shows van de Utrechters in 2015 op onder meer de Popronde bleef. Maar nee, niets daarvan. Sterker nog: de zelfverklaarde ‘garagepop-supergroep’ slaat in als een donderslag bij besneeuwde hemel met een volledige EP. Acht nummers sterk, met intrigerende titels als Paul’s Hair, Frog Butt, Breakup Universe en Lizard Blues en belangrijker: met de bekende en eerder geprezen mengeling van garage, noise, punk en dreampop. De EP is vandaag uit en nu te horen via NMTH.

Wederom gevangen in lekker lo-fi en catchy songs met opwindende refreinen als “Breakup! Universe”. Ruw, hoekig en zoetig tegelijk, en met verslavende pareltjes als Johnny 1985, zo was deze collectie het wachten wel waard. Na die debuut-EP op Purple Noise Record Club tekent ditmaal het Rotterdamse Coaster Records voor deze release. En dat pakt deze week al extra fijn uit, want de release krijgt extra cachet dankzij twee shows op de Coaster Records Label Nights. Die vinden deze week in Amsterdam (Sugarfactory) en Rotterdam (Rotown) plaats met support van onder meer (lo-fi punk/chillwave-collega’s) Das Bisschen Totschlag. In Rotown zijn ook Niko, Slack Attack en Jssy van de partij.

Alle data en details onder de EP, die is gemixt door Roy van Rosendaal in Studio Brainwash, terwijl Wim Bult voor de Inline Mastering zorgde.

LIVE DATA:
Dinsdag 13/02 – Coaster Records Label Night, Sugarfactory (Amsterdam): Boner Petit + Das Bisschen Totschlag
Vrijdag 16/02 – Coaster Records Label Night, Rotown (Rotterdam): Boner Petit + Das Bisschen Totschlag / Niko / Slack Attack / JssyDeel dit artikel