Black NarcissusDrum & bass noemen ze het zelf en dan doelen ze niet op de elektronische opvolger van jungle. Nee, dit duo uit de Vlaamse regio Aarschot zet enkel drumstel en basgitaar in om wervelende instrumentale muziek te maken die soms richting atmosferische black metal stuurt, maar zeker ook post-rock en -metal levert. Thomas Wuyts (drums) en Jesse Massant (bas) zijn zowel de ritmesectie als de hele groep Black Narcissus.

En het klinkt ook niet alsof ze nog een mannetje of wat nodig hebben, gezien het volle, soms overdonderende niveau van de muziek. De mannen spelen al een jaar of twee samen en besloten toen een langspeler op te nemen. Die plaat Beyond The Whispers Of Common Men is net (5 maart) verschenen en zeer de moeite kunnen we beloven. Voor interesse mail je de band of – beter nog – bezoek je een show. Dat laatste kan in ieder geval op 6 april als ze in Antwerp Music City spelen met de Russische post-metalbands TRNA en Pwyll.

Hieronder de playthrough video van het slotnummer van de plaat. Servicegericht als we zijn, hebben we de vorige single er voor je onder gehangen en daarin zie je meteen het artwork van de plaat.
Deel dit artikel