In de zomer en met een volle maan in aantocht weet de Sleazefester alweer genoeg; tijd om richting Wijk aan Zee te trekken voor een avondje onvervalst Sleazen bij Strandpaviljoen Timboektoe. Ooit ontstaan in 1999 als uit de hand gelopen bbq met acht bands, inmiddels uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerend evenement. Deze vrijdag (31 juli) ben je weer welkom voor een nieuwe editie van Sleazefest met acts als Buck Biloxi & The Fucks, The Miseries en The Afterveins. Never Mind The Hype gaat daags voor het evenement op zoek naar de organisatoren en komt terecht bij zZz drummer/zanger Björn Ottenheim. “De hele organisatie bestaat uit professionele feestneuzen.”

Door Steven Gröniger

Sleazefest 18Björn hoe gaat het de voorbereidingen van Sleazefest?
“Goed! Lekker druk! Het schijnt onwijs mooi weer te worden. En dat is het beste weer om te sleazen. We hebben er zin in. De bands ook.“

Wat is Sleazefest?
“Sleazefest staat voor het beste in lo-fi punk, sexy exotica, obscure 50’s garagerock en beat, rijkelijk vloeiende drank, andere stimuli en uitzinnig feestvieren. Sleaze is bij volle maan. Het is wild, maar nooit agressief. Wel gepassioneerd en een tikje gestoord. We kennen geen sluitingstijd. Het is afgelopen als de laatste bezoeker over het strand naar huis kruipt. De entree is bizar laag (€13,- voor negen bands en een trits van de beste dj’s van Nederland) en we zijn volledig zelfvoorzienend. DIY. als in geen sponsoren. Het is the real deal.” 

Sleazefest zit bepaald niet middenin de stad en wordt toch door een groeiende groep enthousiastelingen gevonden. Hoe verklaren jullie dit?
“Er is geen tweede feest als Sleaze in Nederland. Het onderscheidt zich door z’n gezellige, onbegrensde sex, drugs & rock ‘n roll karakter. Als je eenmaal op Sleaze bent geweest en het is je ding, dan ben je hooked. Mensen die het diggen, nemen de volgende keer weer vrienden en vriendinnen mee. Zo komen er elke editie leuke mensen bij. Daarnaast: Wat we doen, doen we goed. De hele organisatie bestaat uit professionele feestneuzen.”

Wat kun je kwijt over het affiche van alweer de 18e editie?
“Allereerst is de prachtige flyer gemaakt door Johnny Ola aka the Vinyl Avenger. Sleazer van t eerste uur, maar tegenwoordig woonachtig in Sacramento. We hebben weer een mooie mix aan bands: Garagepunk van The Miseries en Buck Biloxi, electro van zZz, psych-garage van The Afterveins, bluespunk van the Glucks en the Craps, een stukje punk historie met de Sgeurvreters en de powerglam van St. Tropez. We hebben een danszaal met de beste rock ’n roll-dj’s van Nederland. We hebben heerlijke cocktails en junglejuice. Je kunt je laven aan de legendarische Pussybar. Romantisch spacen op het strand bij volle maan en vuurwerk. Een duik in de zee nemen tijdens een zonovergoten afterparty die tot diep in de middag doorgaat. En vooral… een uitzinnige muziekminnende meute mooie lieve mensen.”

Wat is een beeld dat je direct te binnen schiet als je aan voorgaande edities van Sleazefest denkt?
“Tequila drinken op een vlot bij windkracht 9.
Jammende bands op de plee.
Mensen die uit hun plaat gaan bij de bands.
Rondvliegend stro.
Skinnydippen.
Zonnige afterparty’s.
Vuurwerk.
Ochtend bij de pussybar.
De meer dan honderd bands die inmiddels hebben gespeeld (haha.. nooit bij stil gestaan).
Ik weet niet.. te veel om op te noemen.”

Hebben jullie nog speciale plannen in petto voor de aankomende editie?
“Ja.. maar dat verklap ik niet.
Zaterdag en zondag moet je in ieder geval niet al te serieuze zaken gepland hebben staan als je voor de full Sleaze experience gaat.”

De eerste band begint om 20.00 uur, de laatste als de zon opkomt. Wees er snel bij want… jawel: vol is vol. Crash/afterparty/kampeer/contemplatie ruimte is er te over in de omringende duinen.

Sleazefest #18
Locatie: Timboektoe, Noordpier – Wijk aan Zee
Vvk online: €13,-
Deur: €15,-
Meer informatie kun je vinden op de eventpaginaDeel dit artikel