Bitter GroundsGoede berichten van de mannen van Bitter Grounds: De Utrechtse skapunkers hebben de tweede plaat af en die houden ze op zaterdag 13 oktober ten doop in dB’s. De nieuwe langspeler heet Two Sides (of Hope) en bevat negen tracks over persoonlijke thema’s, hopeloosheid, angst, boosheid, opgekropte woede en sociaal-politieke kritiek.
Het titelnummer is alvast in een video gevat en die vind je onderaan. De track Two Sides (of Hope) is een straffe punkrocker met een Bad Religion-vibe. De hele plaat is wat gevarieerder en laat ook skapunk horen in de geest van Jaya The Cat (maar dan wat ruiger) en The Mighty Mighty Bosstones.

Het album Two Sides (of Hope) komt vrijdag 5 oktokber uit, wanneer de band zelf nota bene in Parijs speelt. De releaseparty is dus een weekje later op 13 oktober en wel op een Punkrockparty in thuishaven dB’s, Utrecht met ook het Rotterdamse Disturbance en the Patrons uit Gouda. Bitter Grounds heeft meer shows staan, onder meer deze vrijdag in Retie (Café Bazaar Rockt ook), 27 november op Duketown Rebel festival in W2, Den Bosch en 3 november in de Haarlemse Patronaat. Alle data vind je onder de video.

Na de release wachten ook de Oosterburen op Bitter Grounds. “We gaan wat promoshows in Duitsland doen”, laat frontman Dinter weten. “We hebben namenlijk een Duitse boeker en de scene is ons daar goedgezind.”


LIVE
FRI – Sep 07, 2018 Retie (BE), Café Bazaar
FRI – Oct 05, 2018 Paris (FR), La Comedia
SAT – Oct 06, 2018 Rennes (FR), MassProd festival
SAT – OCT 13, 2018 Utrecht, Punkrockparty, dB’s
SAT – Oct 27, 2018 ‘s Hertogenbosch, Duketown Rebel festival, W2
SAT – Nov 03, 2018 Haarlem, PatronaatDeel dit artikel